Alexandra Húsková Rôzne

Color run je beh pre radosť. Chystáte sa aj vy na 5 šťastných kilometrov?

Color run je beh, ktorého cieľom nie je najrýchlejší čas a výborný bežecký štýl. Cieľom je motivovať ľudí k pohybu a zabaviť sa - k čomu pomáhajú farby, ktorými sú účastníci zasypávaní na každom kilometri. V minulom roku sa akcie na celom svete zúčastnilo viac ako 600 tisíc bežcov.

Ilustračný obrázok k článku Color run je beh pre radosť. Chystáte sa aj vy na 5 šťastných kilometrov?
Zdroj: Dnes24.sk

The Color Run (farebný beh) je udalosť, ktorá sa na Slovensku koná po prvýkrát. Koná sa v sobotu na Dostihovej dráhe v Petržalke.

V minulom roku sa uskutočnilo viac ako 300 behov v 50 krajinách a podujatie sa stalo svetovým fenoménom, ktorého sa zúčastnilo dohromady viac ako 1 milión ľudí.

Spojitosť medzi podujatiami The Color run a Farbám neutečieš však nehľadajte. The Color Run ™ je originálne licencované podujatie, ktoré sa organizuje od roku 2012, informovali organizátori.

Zakladateľ Travis Snyder chce týmto projektom podporiť nováčikov v behu a v zdravom životnom štýle, mottom behu je slogan : „Be Healthy. Be Happy. Be You.“

„Hovorí sa mu Najšťastnejších 5 kilometrov na Zemi, pretože spája priateľov a rodiny v jedinečnom, zdravom a zábavnom prostredí,“ vysvetľuje Travis Snyder, zakladateľ The Color Run™.

Na farebnom behu sa zúčastnia všetky vekové kategórie ľudí – od najmenších v kočíkoch, až po najstarších. Obmedzenia sa tu nekladú.

Pri Color run-e nie je nastavená časomiera, po každom odbehnutom kilometri sú účastníci zasypávaní farbami a v závere akcie sa koná „Color festival“.

Kapacita bežcov v Color run-e je 2500 bežcov a registrácia na beh je už uzavretá. Neváhajte sa však prísť pozrieť. Štart je v sobotu 8.8. o 17:00 hodine. Bude tam určite veselo!

Prečítajte si aj:

Bežecká sezóna v Bratislave štartuje: Viete prečo je beh zdravý?

Ultrabežci zabehnú stovky kilometrov. Pomáhajú si klobáskami a oškvarkami

zdroj foto: colorrun.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM