Nina Táborská Kultúra

Čo všetko vás počas víkendu čaká v Bratislave? Pozrite si prehľad udalostí

Nemáte ešte plány na tento víkend? Bratislava24.sk vám prináša prehľad toho najzaujímavejšieho, čo ponúka slovenská metropola na najbližšie dva dni.

Ilustračný obrázok k článku Čo všetko vás počas víkendu čaká v Bratislave? Pozrite si prehľad udalostí
Zdroj: Dnes24.sk

Trh-Piac-Markt

Obľúbené farmárske trhy v Starej tržnici sa konajú tradične každú sobotu a inak tomu nie je ani v novom roku. Známy Trh-Piac-Markt aj tento víkend tradične predstaví lokálnych výrobcov a farmárov spolu s ich pochúťkami. Čerstvé pečivo, chutné koláčiky, káva, džemy, nápoje a všeličo iné.

Súčasne s Trhom sa bude na poschodí konať aj Bazár v Starej tržnici, na ktorom nájdete starožitnosti, vintage kúsky a rôzne kuriozity.

Sobota / Stará tržnica / 10:00 – 15:00 / vstup voľný

Pozorovanie dravcov

Počas soboty sa môže dozvedieť viac o živote dravých vtákov. Priblížia vám ho exkurzie s odborníkmi z Ochrany dravcov na Slovensku. Počas troch viac ako hodinových vychádzok v Chránenom vtáčom území Záhorské Pomoravie sa dozviete, ako zimujú orly, no pozorovať sa budú aj ďalšie druhy vtákov. Podujatie sa koná v rámci kampane Návrat orlov, ktorej cieľom je zlepšiť podmienky pre orly kráľovské a vrátiť ich tak späť do krajiny, informuje TASR.

Sobota / Hrádza medzi Zohorom a Vysokou pri Morave / 10:00, 12:00, 14:00

Scandi II

V poradí 2. ročník festivalu Scandi vám počas víkendu ponúkne prehliadku špičkových severských filmov z Dánska, Fínska, Švédska, Nórska a Islandu. Film Europe Media Company po minuloročnom úspechu prvého ročníka opäť pripravila výberovú žánrovú prehliadku severskej kinematografie. Viac informácií o programe nájdete TU.

Sobota-Nedeľa / Kino Film Europe, Kino Lumière, Kino Mladosť

Výmenné stretnutia zberateľov

Výmenné stretnutia zberateľov – elektro, domáce, rybárske, foto potreby, hudobné nástroje, modely,…

Sobota / Stredisko kultúry Bratislava – Nové Mesto / 08:00 – 12:00 / Prenájom stola: 4 eurá / Vstupné: 1 eur, dôchodcovia: 0,70 eura, deti do 1 rokov a držitelia zťp – vstup voľný

Hamlet

Predstavenie z londýnskeho National Theatre, ktoré bolo vypredané v priebehu niekoľkých hodín už rok pred svojou premiérou, si teraz zo záznamu budete môcť pozrieť aj v Bratislave. V hlavnej úlohe sa vám predstaví Benedict Cumberbatch, charizmatický predstaviteľ moderného Sherlocka, v úlohe Shakespearovej slávnej tragédie princa dánskeho a jeho odkladanej pomsty smrti svojho otca.

Sobota / FK Nostalgia / 18:00 / 7 – 9 eur

Siesta v galérii: nestex

Ak sa vám nechce prechádzať po meste, môžete zavítať aj do SNG. Tentokrát sa predstaví (ne)stála expozícia gotiky a baroka. Expozícia ponúka netradičný pohľad na neraz chronicky známe diela. Výstava je rozdelená do šiestich sekcií, z ktorých každá sochy a obrazy zo zbierok SNG pozoruje z inej perspektívy.

Nedeľa / Slovenská národná galéria Bratislava / 15:00 / Vstup voľný

Vegánska večera

Ak vás láka vegánska kuchyňa, tak sa vďaka komunitnej akcii môžete zapojiť a pochutnať si na dobrom jedle s dobrými ľuďmi už opäť túto nedeľu. Postup je jednoduchý: navarte vegánske jedlo, prineste ho a zdieľajte s ostatnými.

Nedeľa / A4 – priestor súčasnej kultúry / 18:00 / vstup voľný

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM