Nina Táborská Kultúra

Čo všetko vás čaká najbližšie dni v Bratislave? Pozrite si bohatý program na víkend

Počas nastávajúceho víkendu sa budú v hlavnom meste konať rozmanité podujatia. Okrem toho, že Bratislava aktuálne žije vianočnými trhmi, vás počas najbližších dní čakajú aj rôzne iné zaujímavé akcie a podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Čo všetko vás čaká najbližšie dni v Bratislave? Pozrite si bohatý program na víkend
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Trh – Piac – Markt

Obľúbené farmárske trhy v Starej tržnici sa konajú aj túto sobotu. Známy Trh-Piac-Markt aj tento víkend tradične predstaví lokálnych výrobcov a farmárov spolu s ich pochúťkami. Čerstvé pečivo, chutné koláčiky, káva, džemy, nápoje a všeličo iné. Súčasne s Trhom sa bude na poschodí konať aj Bazár v Starej tržnici.

Sobota / Stará tržnica / 10:00 – 15:00 / vstup voľný

Decembrový Burzoblšák

Máte veľa oblečenia a neviete čo s ním? Na Burzoblšáku nájdete všetko, aj luxusné značky. Či už patríte k tým, čo sa brodia izbou plnou oblečenia alebo k tým, ktorým plné skrine nestačia a nakupovali by ste neustále na Burzoblšáku by ste si mohli prísť na svoje. Môžete kupovať, aj predávať. V tom druhom prípade sa nezabudnite vopred registrovať prostredníctvom Facebooku.

Vianoce zavítajú tentokrát aj na Burzoblšák a možno práve tu nájdete originálny darček pre svojich blízkych. Okrem tradičnej trhovej atmosféry vás čaká aj sprievodný vianočný program – živá hudba, punč, medovníky či varené víno. Viac info TU.

Sobota / areál gymnázia na Bajkalskej 20 / 08:00 – 14:00 / Voľný, predávajúci: 2 eurá

Mikulášsky Včelovina Expres do Smoleníc

Malých i veľkých určite poteší tradičná Mikulášska jazda s parným rušňom 498.104 Albatros na trati Bratislava hl.st. – Trnava – Smolenice – Kúty – Bratislava hl.st.

Sobota / Bratislava – Smolenice / 09:00 / Deti 15 eur – v cene miestenky je aj Mikulášsky balíček / Dospelí 20 eur

Retro burza

Vianočná Retro Burza! Bohatá nádielka z dielne šikovných domácich handmade autorov a dizajnérov z portálu SAShE.sk vás dokonale pripraví na Vianoce. Príďte sa potešiť alebo nakúpiť darčeky z pestrej ponuky od originálnej bižutérie cez kreatívne oblečenie pre dámy, pánov aj deti až po starožitnosti a platne. Čakať vás bude aj chutné občerstvenie od Moje.

Sobota / KC Dunaj / 10:00–17:00 / Vstup voľný

Burza minerálov a skamenelín

Prírodovedné múzeum v spolupráci so Slovenskou geologickou spoločnosťou organizuje túto sobotu v priestoroch Výstavného pavilónu Podhradie tradičné, už XXXII. Medzinárodné stretnutie zberateľov minerálov a skamenelín.

Sobota / Prírodovedné múzeum, Výstavný pavilón Podhradie / 09:00 / Vstupné 2 eurá

Brigáda na Guerere

Ešte začiatkom marca sme vás informovali o dobrovoľníkoch, ktorí sa rozhodli opraviť ihrisko pri ZŠ Cádrova – ide o najstaršie hokejbalobvé ihrisko na Slovensku vôbec. Od naplnenia ich sna ich už nedelí veľa. Najbližšiu sobotu sa ihrisko prvýkrát rozsvieti a dokonca aj ožije vianočnou atmosférou. Pomôcť vrátiť mu život môžete aj vy. Viac sa dočítate TU.

Sobota / Projekt Guerera – Guothova 11 / 10:30 / Vstup voľný

Dni Vianoc v Inchebe

Tisíce tipov na tradičné i originálne vianočné prekvapenia, sviatočná atmosféra, vôňa vareného vína a vianočných špecialít a k tomu predvianočný program pre deti i dospelých. To všetko a oveľa viac vás čaká v bratislavskej Inchebe po celý víkend. V rámci Dni Vianoc sa koná aj Festival hier HRAtislava. „Fajnšmekri“ si môžu svoje hracie schopnosti otestovať v zóne s náročnými hrami. HRAtislavu dotvoria stolové magnetické futbaly a hokeje, pás moderných hlavolamov precvičujúcich myseľ, detská „Hryzbička“ s detskými hrami a ako bonus pre deti aj tvorivé a vedecké hračky.

Viac sa dočítate TU.

Sobota – Nedeľa / Incheba / od 10:00 do 20:00 / Vstupné 2 eurá

Vianočná dedinka na zámku Schloss Hof

Po roku tu opäť máme jedinečný adventný trh na zámku Schloss Hof, ktorý láka svojou netradičnou atmosférou i rozmanitým programom.

Sobota – Nedeľa / zámok Schloss Hof / Vstupné: deti 3 eurá, dospelí 6 eur, rodina 15 eur

Petržalské vianočné trhy 2015

Mikuláš spolu s čertom a anjelom prídu aj tento rok medzi petržalské deti na koči ťahanom koníkmi na Námestie republiky. Pred piatou hodinou rozsvietia viac ako desať metrový Vianočný stromček aj celú Petržalku a spoločne privítajú najkrajšie sviatky radosti a pokoja. Do 20. decembra tak všetkých v Petržalke čakajú tradičné vianočné trhy, ktoré premenia Námestie republiky na miesto pre stretnutia, občerstvenie, vianočný tovar aj kultúrny program.

Sobota / Námestie republiky Petržalka

Doma dobre

Koncerty, výstava fotografií, premietanie filmov a kapustnica. To všetko bude 6. decembra v nízkoprahovej nocľahárni sv. Vincenta de Paul v Bratislave. Chystá sa tam totiž druhý ročník festivalu Doma dobre.Vstup na koncert bude bezplatný, dobrovoľný príspevok návštevníkov poputuje na podporu a pomoc ľuďom bez domova. Informoval o tom Anton Repka z Pohoda festival. Viac sa dočítate TU.

Nedeľa / Nocľaháreň sv. Vincenta de Paul, Ivanská cesta 32 / 13:00 / Dobrovoľný príspevok

Filmový kvíz Petra Konečného vol.12

Máte radi filmy, radi sa o nich rozprávate a ešte radšej súťažíte? Tak nepremeškajte jedenásty filmový kvíz v Dunaji s množstvom zaujímavých ukážok, otázok a netradičných kinematografických disciplín.

Nedeľa / KC Dunaj / 18:00

Vegánska večera

Ak vás láka vegánska kuchyňa, tak sa vďaka komunitnej akcii môžete zapojiť a pochutnať si na dobrom jedle s dobrými ľuďmi už opäť túto nedeľu. Postup je jednoduchý: navarte vegánske jedlo, prineste ho a zdieľajte s ostatnými.

Nedeľa / 19:00 / A4 – priestor súčasnej kultúry / vstup voľný

Prečítajte si aj: Kam s deťmi počas Mikulášskeho víkendu?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM