Nina Táborská Rôzne

Čo vás v Bratislave čaká tento pracovný týždeň? Pozrite si prehľad tých najzaujímavejších podujatí

Nechcete po práci či študijných povinnostiach zostať sedieť doma? Poradíme vám. Prezrite si prehľad zaujímavých akcií, ktoré sa v našom hlavnom meste konajú už oddnes. Tento pracovný týždeň prinesie ich prinesie hneď niekoľko.

Ilustračný obrázok k článku Čo vás v Bratislave čaká tento pracovný týždeň? Pozrite si prehľad tých najzaujímavejších podujatí
Zdroj: TASR

Večer najväčších filmových chýb – repríza

Patríte k pozorným divákom? Potom možno ani vám občas neujdú chybičky vo filmoch. Pre veľký úspech sa tento pondelok bude opakovať Večer najväčších filmových chýb s Petrom Konečným. Ukáže vám na skriptové, faktické, technické i iné vtipné chybičky známych filmov a ako bonus aj predstavu zahraničných tvorcov o tom, ako vyzerá Slovensko.

Pondelok / Dunaj˜ / 20:00 / 3 eurá

Štrikovaní frajeri

Uvedenie novej knihy Denisy Fulmekovej v Letnej čitárni U červeného raka. Viac o čitárni sa dočítate tu: Pod Michalským mostom dnes otvoria letnú čitáreň U červeného raka, okrem tlače vás čaká aj bohatý program!

Utorok / Letná čitáreň U Červeného raka / 18:00 / Vstup voľný

Kulturisti – pre silnejšiu kultúru

Kultúrni organizátori pripravili na stredu ďalšie diskusné stretnutie. Nebudú chýbať užitočné tipy z praxe pre všetkých kulturistov, ktorí sa chcú ďalej rozvíjať.

Streda / A4 – priestor súčasnej kultúry / 18:00 / dobrovoľné vstupné

Štúr-žúr

Jazykovedný ústav Ľudovíta Štúra SAV oslávi 200. výročie narodenia svojho patróna multižánrovým kultúrnym podujatím Štúr-žúr. Svoje zážitky so stvárnením rolí Štúra vo filmoch a inscenáciách porozprávajú Robert Roth, Dušan Jamrich aj Milka Vášaryová ako Adela Ostrolúcka. Na prednáškach sa dozviete aj pravdu o ypsilone, ktorý nám Štúr zaviedol a veľa iného.

Prečítajte si viac tu: Viete si predstaviť žúr so Štúrom? Prídite ho zažiť na netradičnom festivale so známymi osobnosťami

Štvrtok / Rudnayovo námestie / 12:00 / vstup voľný

Slovak Food Festival

Od 21. do 24. mája 2015 sa bude na Bratislavskom hrade už šiesty rok piknikovať. Na čom všetkom si môžete pochutnať sa dozviete TU.

Od 21 – 14. 5 / Bratislavský hrad

Nočná čitáreň – Čítam u Kaliho

Štafetové čítanie rukopisov budúcich kníh začalo 1. mája a pokračuje každý piatok v kníhkupectve KK Bagala na Laurinskej. Tento piatok vás čaká: rukopis Agda Bavi Pain: Východ z raja. Kníhkupectvo Kolomana Kertésza Bagalu pripravuje pre Bratislavčanov aj iné zaujímavé podujatia ako napríklad Čau o piatej alebo v minulosti čítanie vo výklade kníhkupectva.

Piatok / Kníhkupectvo KK Bagala / 18:00 / Vstup voľný

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM