Nina Táborská Kultúra

Čo vás tento víkend čaká v Bratislave

Neviete kam sa vybrať počas víkendu? Inšpirujte sa naším prehľadom a pozrite sa, čo vás v našom meste čaká najbližšie dni.

Ilustračný obrázok k článku Čo vás tento víkend čaká v Bratislave
Zdroj: Dnes24.sk

Burza starožitností Červený kameň

Už túto sobotu sa koná prvá tohtoročná burza starožitností pre všetkých, ktorí si chcú krášliť byt, dom alebo záhradu starožitným kúskom. Opäť vás čaká bohatá ponuka mincí, medailí, známok, pohľadníc, odznakov, kníh, obrazov, grafiky, porcelánu, …

Sobota / Hrad Červený kameň SNM / 07:30 – 12:00 / Vstup: dospelí 3 eurá, deti do troch rokov zdarma

Prechod banským náučným chodníkom

V poradí 5. ročník prechodu cez Pezinský Banský náučný chodník vás čaká už túto sobotu. Trasa je nenáročná a je vhodná aj pre rodiny s deťmi. Výklad zabezpečia členovia spolku, prevažne bývalý zamestnanci baní.

Sobota / pred Pinelovou nemocnicou v Pezinku / 09:00

Trh-Piac-Markt

Obľúbené farmárske trhy v Starej tržnici nebudú chýbať ani túto sobotu. Známy Trh-Piac-Markt aj tento víkend tradične predstaví lokálnych výrobcov a farmárov spolu s ich pochúťkami. Čerstvé pečivo, chutné koláčiky, káva, džemy, nápoje a všeličo iné. Súčasne s Trhom sa bude na poschodí konať aj Bazár v Starej tržnici. Nájdete tu starožitnosti, vintage kúsky a kuriozity. . Sobota / Stará tržnica / 10:00 – 15:00 / vstup voľný

Retro burza

Príďte si nazbierať handmade kúsky šikovných tvorcov z portálu SAShE.sk. Výber bude pestrý, od čeleniek, náušníc či náramkov cez oblečenie pre dospelých aj deti, hračky až po prírodnú kozmetiku. Hladné bruchá zasýti občerstvenie od Moje. Viac sa dozviete TU.

Sobota / KC Dunaj / 10:00 – 17:00 / vstup voľný

Karloveský majáles 2016

Bohatý program pre malých i veľkých. Majáles v Karlovej Vsi tento rok prichádza aj s novinkou – čaká vás Karloveská komunitná ulička.

Viac sa dočítate TU.

Sobota / Líčšie údolie / 10:00 – 22:00 / Vstup voľný

Živé vína

Festival zameraný na prírodné, autentické a remeselné vína. Zoznámite sa tu s rôznymi štýlmi a prístupmi k výrobe vína. Budete môcť ochutnať vína biele, ružové, oranžové, ryšavé, červené, tiché, šumivé, vína bez pridanej síry, vína robené v hlinených amforách, šlapané nohami, sur lie, nečírené, nefiltrované, s prirodzeným sedimentom, bio, biodynamické a rôzne iné. Festivalu sa zúčastní viac ako 25 vinárov zo Slovenska, Česka a Rakúska.

Čítajte viac TU.

Sobota / Stará tržnica / 17:00 / 25 eur v predpredaji, 33 eur na mieste

Lístok zahŕňa voľnú degustáciu všetkých vín prezentovaných na festivale.

Festival vôní

Módna kráľovná Coco Chanel raz povedala: „Žena, ktorá nenosí parfém, nemá budúcnosť.“ Počas víkendu si môžete vybrať vôňu, ktorá vystihne vašu osobnosť. A nemusí zostať „iba“ pri výbere. Budete si môcť vyskúšať, ako si namiešate svoju vlastnú vôňu.

Sobota – Nedeľa / Aupark / od 10:00 / vstup voľný

Ružinovský psí miláčik

V nedeľu sa pred DK Ružinov zídu milovníci psov. Dôvodom bude prvý ročník súťaže Ružinovský psí miláčik. Štvornohí súťažiaci si zmerajú svoje sily v piatich kategóriách. Bude sa medzi nimi hľadať najkrajší, najšikovnejší, najmenší, najväčší a naj „kamoš“. Záujemcovia sa môžu prihlásiť na mieste, bezplatná registrácia začne o 15:00 h. Stačí si so sebou priniesť očkovací preukaz psa.

Nedeľa / DK Ružinov / 15:00 / Vstup voľný

Kováči

Cultus Ružinov uvedie v nedeľu divadelné predstavenie Kováči, v podaní Divadelného súboru Jána Chalúpku z Brezna, čím sa pripojí k ostatným kultúrnym a divadelným zariadeniam, ktoré nesúhlasia so zákazom akýchkoľvek umeleckých prejavov.

Nedeľa / Dom kultúry Ružinov / 18:00

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM