Adriana Banásová Kultúra

Čo vás čaká v meste tento týždeň? Pozrite si našu ponuku podujatí

Ak si chcete po práci či po škole oddýchnuť a nie ste milovníci papučovej kultúry, vyberte sa do mesta na niektoré z podujatí. Ponuka na tento týždeň je opäť bohatá.

Ilustračný obrázok k článku Čo vás čaká v meste tento týždeň? Pozrite si našu ponuku podujatí
Zdroj: Dnes24.sk

Hlas k rodákom

Večer venovaný 200. výročiu narodenia velikána slovenského národa Ľudovíta Štúra – politika, filozofa, historika, jazykovedca, spisovateľa, básnika, publicistu, redaktora a pedagóga. Účinkovať budú Dušan Jamrich, František Kovár, Štefan Bučko, Ján Gallovič a ďalší.

pondelok/30.11./ V – klub/19:00/vstupné 5 a 8 eur

Hodnoty a vízie majiteľov médií: mediálny trh rok po zásadných vlastníckych zmenách

Minulý rok sa niesol v znamení veľkých udalostí na mediálnom trhu. Zmeny vo vlastníctve médií vyvolali obavy o budúcnosť nezávislej žurnalistiky na Slovensku. Popri tom však vznikli nové médiá, ktoré sa snažia tieto obavy vyvažovať. Ako je na tom mediálny trh dnes? Aké vízie a hodnoty majú vydavatelia médií? AJ o tom bude diskusia s predstaviteľmi médií na Slovensku. Diskusia sa koná v rámci festivalu Jeden svet.

utorok/1.12./ KC Dunaj/vstup voľný

Vianočné trhy Pod Pyramídou

Už v utorok štartujú vianočné trhy Pod Pyramídou, kde na vás čaká atmosféra svetiel a hudby, stretnutia pri sviatočnom jedle, koncerty, premietania a darčeky, ktoré majú zmysel. Pripravený je 18-dňový vianočný festival so 70-timi živými koncertmi – denne štyri kapely so 45-minútovým programom, 9 stánkov s ponukou kvalitných jedál, program určený najmenším návštevníkom a omnoho viac…

od utorka/ 1.12. – 18.12./Pod Pyramídou/ denne od 12:00 do 22:00

Večer najlepších filmov a reklám roka 2015

Rok 2015 ešte úplne neskončil, ale napriek tomu priniesol mimoriadné diela v oblasti svetovej kinematografie, televíznej produkcie a reklamy. Príďte sa zabaviť do KC Dunaj a pozrieť si najlepšie filmy a reklamy tohtoročnej produkcie. Večerom vás prevedie opäť Peter Konečný.

štvrtok/3.12./KC Dunaj/20:00/vstupné 3 eurá

Vianočná ulička

Tento rok Mestská časť Bratislava – Devínska Nová Ves opäť pripravuje pre návštevníkov Vianočnej uličky okrem bohatého programu aj mnoho prekvapení. Prísť sa na ne môžete na Hradištnú ulicu od 3. do 5. decembra. Vo štvrtok na vás čaká Orchester For Bratislava, On the Road, Mažoretky Tina, Polemic a mnoho iného. Bližšie informácie nájde TU

štvrtok – sobota/3.12. až 5.12./ Hradištná ulica DNV

Aussie Film Fest / Austrálsky filmový festival

V Bratislave sa uskutoční prvý ročník Austrálskeho filmového festivalu. Od 3. do 6. decembra 2015 sa v Kine Mladosť a na VŠMU v centre starého mesta premietne päť celovečerných filmov, ktoré pozitívne zarezonovali nielen v Austrálii u domáceho publika, ale aj na prestížnych svetových festivaloch.

Program:

Kinosála FTF VŠMU 3. 12. štvrtok 15:15 Workshop: Austrálska filmová produkcia (Australian Film Production) 16:00 Krátke filmy AFTRS (Short films AFTRS)

Kino Mladosť 4. 12. piatok 18:30 Posledné taxi do Darwinu (Last Cab to Darwin)

5. 12. sobota 16:00 Papierové lastovičky (Paper planes) 18:30 Dcéra (The Daughter)

6. 12. nedeľa 16:00 Badabook (The Badabook) 18:00 Malá smrť (The Little Death)

Okrem vyššie uvedeného programu na vás čaká množstvo zábavy a koncertov počas vianočných trhov, roztrúsených po meste. Pozrite si veľký prehľad vianočných trhov v Bratislave.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM