Aktualizované Adriana Banásová Kultúra

Čo vás čaká v meste tento týždeň? Pozrite si našu ponuku podujatí

Ak neviete, kam zájsť po práci či po škole, vyberte si niečo z nášho prehľadu. V Bratislave sa aj tento týždeň toho koná neúrekom...

Ilustračný obrázok k článku Čo vás čaká v meste tento týždeň? Pozrite si našu ponuku podujatí
Zdroj: Dnes24.sk

Múdry Pondelok

Už tradičný barový vedomostný kvíz Múdry Pondelok moderuje Ludwig Bagin. V dvoch kolách vás pobaví a poučí 30timi otázkami z rôznych vedomostných oblastí. Súťaží sa v tímoch a ako výhru môžete utŕžiť fľašu ginu, lístky na koncerty a parties alebo drinky podľa vášho výberu. Príďte si „prevetrať“ svoje mozgové bunky a zabaviť sa s priateľmi.

pondelok/23.11./Nu Spirit Club/ 19:00

Eva Nová

Hraný debut Marka Škopa ocenený Cenou kritiky na MFF Toronto 2015 je príbehom starnúcej herečky (Emília Vášáryová), ktorá pred rokmi všetko stratila a teraz to chce získať späť. Urobila by čokoľvek, aby znovu získala priazeň človeka, ktorého v živote ranila najviac – svojho syna, o ktorého pred rokmi prišla. Snaží sa vrátiť do života a napraviť chyby, ktoré narobila v minulosti a ublížila nimi svojej rodine… Nový český film si môžete pozrieť už od pondelka v Cinemaxe – Bory Mall alebo kine Lumiére.

od pondelku/ kiná: Lumiére, Bory Mall, Mladosť, Nostalgia, Lamač, Artkino Za zrkadlom/ od 18:00

Deň otvorených dverí vnocľahárni

V utorok majú Deň otvorených dverí v nocľahárni sv. Vincenta de Paul. Príďte sa pozrieť na miesto, kam denne chodieva prespávať asi 170 ľudí bez domova. Budete mať možnosť pozrieť si výstavu fotiek Lukáša Maceka, film o nocľahárni ako aj porozprávať sa s pracovníkmi nocľahárne, o čom je ich práca.

Utorok / Ivanská cesta 32 / 11:00 16:00

One Day Jazz Festival

Slovenská jazzová scéna zažije sériu špičkových vystúpení domácich i zahraničných hudobných hviezd. Predstavia sa vám hviezdy zo Slovenska, Mexika a USA. Festival opäť potrvá dva dni a to 24. a 25. novembra v bratislavskom Istropolise.

streda a štvrtok/ 24–25.11./ Istropolis/ 19:00/ vstupné od 20 eur

Život podľa Václava Havla

O Václavovi Havlovi boli nakrútené stovky hodín materiálu, no napriek tomu biografický film zachytávajúci celoživotný príbeh veľkého Európana doposiaľ chýbal. Bohatý Havlov život – rodinu, detstvo, jeho lásky, dramatickú tvorbu a politickú činnosť – zachytila v dokumentárnom filme režisérka Andrea Sedláčková, ktorá Havla predstavuje vo všetkých životných etapácha a úlohách, okrem iného ako intelektuálneho rebela, milovníka žien a života či obdivovateľa undergroundu a rockerov.​ Príďte si pozrieť výbornú snímku o tejto Československej osobnosti.

štvrtok/26.11/ Dom Quo Vadis/ 17:30

Prague Burlesque

Spojenie hudby a sexu je aj konceptom komorných klubových vystúpení, v ktorých sa vkusná erotika spája s atmosférou čias minulých a s menšinovými hudobnými žánrami. Prague Burlesque zavíta do Bratislavy so svojou live show. Štýlové a sexy glamour tanečnice spolu s mystickým sprievodcom večera, Sonny Vargasom, sa postarajú o psychedelické dobrodružstvo.

štvrtok/ 26.11./ Nu Spirit Club/ 22:00/ vstupné 11 eur

Flamenco za jablko

Príďte osláviť Medzinárodný deň nenakupovania (Buy Nothing Day) – strávte večer so svojou polovičkou alebo sa príďte len tak zabaviť a naučte sa základy ohnivého flamenca. Akcia Flamenco za jablko vás naučí ako sa správne hýbať v španielskych rytmoch. Na akcii sa predstaví aj flamencová kapela Ponte Pardo. Prečítajte si aj: Deň nenakupovania si užijete aj pri tancovaní flamenca. Bude vás to stáť len jedno jablko

piatok/ 27.11./ Impact Hub/ 19:30/ vstupné – čerstvé ovocie :)

Urban Art Session vol. 3: Art Society

Po roku sa uskutoční v industriálnych priestoroch ateliéru Bavlna opäť „crossover“ stretnutie fanúšikov výtvarného umenia. Umelci, writeri, street artisti, sochári, jednoducho ľudia inklinujúci k vizuálnemu prejavu ale aj náhodní okoloidúci budú mať príležitosť konfrontovať svoje názory v podmanivých priestoroch Cvernovky. Na mieste taktiež prebehne diskusia vysielaná na vlnách Rádia_FM v programe Čerstvé Ovocie_FM. V piatok na vás čaká vernisáž výstav viacerých prešovských tvorcov zlučujúcich sa pod značkou Art Crime a v sobotu workshop + open gallery pre tých, ktorí nestihli piatok.

piatok a sobota/ 27. a 28.11./ Cvernovka/ od 18:00

ilustračná foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM