Nina Táborská Kultúra

Čo vás čaká tento víkend? Pozrite si prehľad udalostí

Ani tento víkend by ste sa v hlavnom meste nudiť nemali. Pozrite si prehľad udalostí, s ktorými si môžete spríjemniť dni voľna. Redakcia Bratislav24.sk pre vás vybrala tie najzaujímavejšie z nich.

Ilustračný obrázok k článku Čo vás čaká tento víkend? Pozrite si prehľad udalostí
Zdroj: TASR

Trh-Piac-Markt

Obľúbené farmárske trhy v Starej tržnici sa konajú každú sobotu v novom čase od 8:00 ráno.. Známy Trh-Piac-Markt aj tento víkend tradične predstaví lokálnych výrobcov a farmárov spolu s ich pochúťkami. Čerstvé pečivo, chutné koláčiky, káva, džemy, nápoje a všeličo iné.

Sobota / Stará tržnica / 08:00 / vstup voľný

Marhuľové slávnosti Petržalka 2015

Starí Petržalčania patrili k vychýreným pestovateľom a dodávateľom marhúľ. Ligetfalu, Engerau – dnešná Petržalka, bola známa najmä tým, že sa tu ročne dopestovalo obľúbeného ovocia najviac v krajine. Táto tradícia sa vráti už o pár dní v podobe marhuľových slávností.

Viac sa dočítate tu: Viete, kde sa dopestovalo najviac marhúľ v krajine? Dnes už zabudnutá tradícia opäť ožije v Petržalke

Sobota / Námestie Republiky /10:00 / Vstup voľný

Zábava pre všetkých loptošov v Bory Mall

Prázdniny sú v plnom prúde a vaše ratolesti treba stále zabávať. Počas tohto víkendu 18.-19. júla si malí borci budú môcť vyskúšať v Bory Mall tie najrôznejšie loptové hry a budú aj darčeky!

Sobota – Nedeľa / Bory Mall / 10:00

Oddychové randezvous

Návštevníci Parku Andreja Hlinku zažijú v sobotu 18.7. 2015 Oddychové randezvous. Počas neho sa divákom predstaví svojím letným promenádnym koncertom Dychová hudba Moravanka Jana Slabáka.

Sobota / na Veľkej fontáne / 17:00 / Vstup voľný

Letné shakespearovské slávnosti: Mnoho povyku pro nic

Bratislavský hrad sa dočasne premenil na divadelné dosky. Na jeho nádvorí sa začali Letné shakespearovské slávnosti, ktoré budú trvať do konca júla. Túto sobotu si budete môcť vychutnať hru Mnoho povyku pro nic. Shakespearova sviatočná komédia o láske, intrigách a klamstvách sa odohráva v 16. storočí v sicílskej Messine. Jednoduchý príbeh je plný prekvapení, milostných zvratov, dôvtipných zápletiek i zákerných ohováraní v réžii Jiřího Menzla.

Viac sa dočítate tu: Shakespearovské slávnosti začínajú hrou Othello

Sobota / Bratislavský hrad / 20:30 / 22 eur

Shorashim (Izrael)

Hlavné námestie ožije v sobotu folklórnym súborom priamo z Jeruzalema. Podujatie je súčasťou Kultúrneho leta a Hradných slávností 2015.

Sobota / Hlavné námestie / 19:00 / Vstup voľný

iHRYsko v Dunaji

Nedeľný večer je ako stvorený na hry, pri ktorých sa zabavíte aj si oddýchnete. V KC Dunaj sa uskutoční večer spoločenských hier – mix moderných spoločenských hier pre vaše pobavenie. K dispozícii vám budú aj inštruktori, ktorí vám poradia s výberom hry.

Nedeľa / Dunaj˜ / 18:00 / vstup 1 euro

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM