Správy Samospráva

Čo vám chýba na Kuchajde? Aj vaše nápady sa môžu zmeniť na realitu

Bratislavské Nové Mesto pripravuje revitalizáciu obľúbeného rekreačného areálu Kuchajda. O tom, čo v rámci projektu vznikne, môžete rozhodnúť aj vy.

Ilustračný obrázok k článku Čo vám chýba na Kuchajde? Aj vaše nápady sa môžu zmeniť na realitu
12
Galéria
Foto: Adriana Banásová / Zdroj: Dnes24.sk

Kuchajda je vyhľadávanou rekreačnou lokalitou mnohých Bratislavčanov. Každoročne v lete sa stáva centrom športových, kultúrnych a spoločenských aktivít. V blízkej budúcnosti ju však čakajú zmeny.

Moderná revitalizácia

Prehrievanie mestského prostredia má totiž negatívne vplyvy na verejnú zeleň. Riešením tohto problému je podľa novomestskej samosprávy moderná revitalizácia Kuchajdy, ktorá sa zameria na zadržiavanie vody v krajine. Takto zadržaná voda by mala zeleni pomôcť.

Na vytvorenie riešenia pripravuje mestská časť v najbližšom období architektonickú súťaž. V rámci projektu sa počíta aj s územným zásahom, čím vzniká možnosť na rozšírenie alebo zlepšenie zázemia pre športové a iné voľnočasové aktivity.

Hľadajú nápady

Nove Mesto preto vyzýva verejnosť, aby sa do plánovania verejného priestoru zapojili všetci, ktorí radi navštevujú Kuchajdu a majú nápady, ako areál obohatiť a prispôsobiť ho svojim aktivitám či záujmom. O vaše názory a podnety sa môžete podeliť prostredníctvom online dotazníka do 15. februára TU.

Kuchajda ponúka množstvo športových aktivít od tradičného kúpania až po workoutové aktivity, cvičenia jógy či tréningy boxerov. Stále je však priestor na rozšírenie o ďalšie druhy športov, ktoré vám na Kuchajde chýbajú.

Areál prírodného kúpaliska je známy aj množstvom kultúrnych a spoločenských aktivít od letného kina, Kultúrneho leta, cez ohňostroje, vatry, až po podujatia občianskych združení. Vítané sú preto aj nápady na zlepšenie kultúrnej oblasti.

Ilustračný obrázok

Víkend na Kuchajde
12
Galéria
Foto: Adriana Banásová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM