Alexandra Húsková Rôzne

Čo v Bratislave vyšlo v roku 2015 viac a čo menej? Pozrite sa na náš prehľad

Bratislavčania sa v tomto roku dočkali viacerých zmien. Príchod nových električiek, autobusov i trolejbusov zlepšil kvalitu cestovania, zavedenie tretej etapy BID ju však naopak mierne skomplikoval. Definitívne sa spečatil osud kontajnerov na Šafku, ale aj dlhodobá kauza s PKO. A mnoho ďalšieho.

Ilustračný obrázok k článku Čo v Bratislave vyšlo v roku 2015 viac a čo menej? Pozrite sa na náš prehľad
Zdroj: Dnes24.sk

Vybrali sme pre vás dôležité udalosti a zmeny, ktoré zaznamenala redakcia Bratislava24.sk v uplynulom roku na území hlavného mesta.

  • V januári postihla Bratislavu hojná snehová nádielka. K radosti zo snehu sa však pridružila aj tragédia na školskom dvore v jednej z bratislavských mestských častí.
  • Výstavba garáži pod hradom vzbudila pohoršenie laickej i odbornej verejnosti. Realizuje sa však aj naďalej.
  • Staré Mesto nariadilo odstránenie kontajnerov projektu „Šafko“. OZ Urban kontakt sa však nevzdalo a začalo s projektom novej kreatívnej štvrti The Most.
  • Počas tropického leta sme pre vás odmerali teplotu v jednotlivých dopravných prostriedkoch, pošte, či na poliklinike. Pripomeňte si letné horúce dni :-).
  • V roku 2016 mesto plánuje rekonštrukciu Námestia Slobody. Počas jesene sa však na námestí objavili tabuľky so vstupom na vlastné riziko
  • Celomestská parkovacia politika, ktorá mala byť prejednaná do konca tohto roka bola odložená zatiaľ na neurčito. Niektoré mestské časti začali s verejnými diskusiami a prípravami, s realizáciou však čakajú na schválenie mestského VZN. Petržalka začala s vlastnou verziou parkovacej politiky, skončilo to ale fiaskom.
  • Kauza výmeny pozemkov pod Pečnianskym lesom tiež vzbudila vlnu rozhorčenia. V nasledujúcom roku uvidíme, ako dopadne odvolanie voči rozhodnutiu súdu o 24 hektároch lesa priamo pod oknami Národnej rady SR.
  • So záverom roka bola ostro sledovaná aj dostavba nového Starého mosta. Nakoniec sa stavba odovzdala v plánovanom termíne, vzhľad mosta, ale aj Štúrovej ulice prešiel však niekoľkými vlnami kritiky.
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM