Alexandra Húsková Rôzne

Čo si myslia bratislavskí prváčikovia o prvom dni v škole? Niektorí sa už teraz tešia na desiatu a veľké prestávky

Veľký deň pre všetky šesť a sedemročné deti. Bratislavské základné školy sa zaplnili prváčikmi. Prvý školský deň v živote každého dieťaťa sprevádzajú veľké očakávania, trochu strachu, ale poväčšine sa deti do školy tešia. Pozrite sa, ako sa páčil prvý školský deň prváčikom v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Čo si myslia bratislavskí prváčikovia o prvom dni v škole? Niektorí sa už teraz tešia na desiatu a veľké prestávky
Zdroj: TASR

Opýtali sme sa prvákov, ako sa tešili na prvý deň v škole a ako sa im páčilo. „Ja som sa tešila na kamarátky zo škôlky, s ktorými som v triede. Sedím v prvej lavici,“ pochválila sa Nela. Za škôlkou jej údajne smutno nebude.

Marek bol rád, že si mohol vziať do školy novú školskú tašku a že sa naučí čítať ako jeho brat. Sedemročný Damián sa priznal, že najviac sa teší na desiatu a na veľké prestávky – vtedy vraj bude hrať futbal.

Katka sa teší na výtvarnú, pretože rada kreslí, páči sa jej aj nová pani učiteľka. „Máme peknú triedu a môžeme si tam priniesť aj hračky. Pani učiteľka povedala, že na koberci sa s nimi potom môžeme po vyučovaní pohrať. To sa mi páči,“ povedala nám šesťročná Katka.

Kvety na začiatok školského roka? Tradícia, ktorá postupne vymiera

Aj keď je ešte len druhý september, Paľko nám oznámil, že sa teší na vysvedčenie, pretože mu rodičia sľúbili za prvé vysvedčenie mobil.

Prvý deň v škole sa deťom páčil, niektoré sa už tešia na ďalší a dokonca sme našli aj deti, ktoré sa už tešia aj na samotné učenie. Drobná Kristína sa však opýtala mamy, či bude aj zajtrajší deň v škole „taký krátky“, keďže na dnešný deň si mnoho rodičov prvákov bralo dovolenku a išli teda domov skôr.

„Na dnes som si zobrala voľno, aby som stihla úvodné rodičovské združenie, zapísať deti na krúžky, vyplatiť obedy…je toho naozaj veľa,“ povedala nám mamička prváčky a tretiaka.

Začal sa desaťmesačný maratón (nielen) pre rodičov. Je tu nový školský rok!

Opýtali sme sa aj prváckej pani učiteľky Milady, ako sa ona teší na nový školský rok. „Práca s deťmi je náročná, ale krásna. Prváčikovia sú ešte malé detičky, treba k nim pristupovať s láskou a trpezlivosťou. V tomto veku sú vďačné a absolútne dôverujú učiteľovi. Teším sa na ich pokroky.“

Veľký kalendár prázdnin v nastávajúcom školskom roku!

OBRAZOM: Prvý školský deň pred viac ako polstoročím

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM