Tomáš Stupavský Rôzne

Čo sa bude ďalší týždeň diať v našom meste? Prinášame vám prehľad podujatí, ktoré na vás čakajú už od pondelka

Nasledujúci pracovný týždeň prinesie niekoľko zaujímavých podujatí. Bratislava24.sk vám prináša prehľad tých najzaujímavejších, ktoré vás v hlavnom meste čakajú už od pondelka.

Ilustračný obrázok k článku Čo sa bude ďalší týždeň diať v našom meste? Prinášame vám prehľad podujatí, ktoré na vás čakajú už od pondelka
Zdroj: TASR

Cestovateľské kino: Island – živý živlami

Ak milujete cestovanie a zaujímajú vás iné krajiny, tak práve táto akcia je pre vás ako stvorená. Island- to je sila prírody, elfov a škriatkov. Otvorí sa pred vami najbohatšia kultúrna scéna pod polárnym kruhom, pestrofarebné domčeky a všade kopa priestoru. Obýva ho svojský národ so svojským zmyslom pre humor.

„Je lepšie chodiť bosý, ako bez kníh“, hovorí jedno z typicky islandských prísloví. Životný rytmus určujú nekonečné lávové polia, nezbedné sopky, stovky vodopádov a tisícky oviec, … a samozrejme trolovia, ktorí neradi vidia, keď im postavíte cez obývačku cestu. Vedeli ste, že Islanďania vypestujú najviac banánov na obyvateľa v EÚ?

Utorok 18:00 – 20:00 / A4 – priestor súčasnej kultúry / Vstup: 1 €

Koncert skupiny Fragile v Zrkadlovom háji

Fragile sa venuje interpretácii známych svetových rock – pop – jazz hitov v zaujímavých a’cappella aranžmánoch – teda len osem spevákov bez hudobných nástrojov. Repertoár skupiny Fragile tvoria piesne svetových interpretov ako: Sting, Stevie Wonder, Norah Jones, The Real Group…

Fragile sú: Braňo Kostka, Soňa Norisová, J. Golisová, H. Krajčiová, Svetlana Rymarenko, S. Kosecky, Viliam Csontos, Kamil Mikulčík

Streda 19:00 / Dom kultúry Zrkadlový háj / Vstupné: 12 € predpredaj / 13 € na mieste

Silné Reči Jána Gorduliča

To najlepšie z vystúpení našich komikov na najdlhšie fungujúcej comedy scéne v Bratislave. Užite si vystúpenia Jara Abaffyho, Gaba Žifčáka, Tomáša Hudáka, Lujzy a Jakuba Gulíka, dajte si drink a cvrknite si do textilu pri dychberúcich standupoch.

Streda 19:00 / Nu Spirit Club / Vstup: 10 €

Čarbaničky

Výchovno-vzdelávacie dopoludnie pre mamičky s deťmi od 1.5 do 3 rokov, zamerané na osvojenie si jednoduchých výtvarných techník, s orientáciou na precvičovanie jemnej motoriky u najmenších detí. Farbičky, papier a lepidlo budú vaši kamaráti.

Streda 9:00 – 10:30 / CC centrum / Vstup: 1 €

Galileo Galilei

Prednáška o živote a diele významného renesančného astronóma, filozofa a fyzika.

Streda 17:30 / Univerzitná knižnica v Bratislave / Vstup voľný

Vernisáž: Robert Brun – O zázračníkoch a indiánoch

Výstava predstavuje ilustrácie z knihy Václava Šuplatu Päť zázračníkov, a nielen to: v šuflíkoch autora sa našli ilustrácie k indiánskym mýtom a rozprávkam, ktoré vytvoril v 90. rokoch 20. storočia, ale nikdy nenašli cestu do knižky a k čitateľovi.

„Ilustrácia bol azyl,“ povedal Robert Brun a v 70. – 90. rokoch vytvoril technicky jedinečné, výnimočné ilustrácie, pripomínajúce pohľad cez kaleidoskop, ktorý rozkladá obrazce – tváre a telá hrdinov rozprávok a príbehov – na stovky geometrických fragmentov.

Štvrtok 18:00 / TOTO! Je galéria

Letom svetom – Maroko

Maroko, krajina hýriaca farbami, chuťami, vôňami. Vaše zmysly nemajú šancu si oddýchnuť, budete chcieť stále viac! Zasnežené vrcholky hôr, rozbúrený oceán, slnečná Sahara, nikdy nespiace veľkomestá…

Lea s Igorom prebádali africkú krajinu krížom-krážom. A práve tu sa začal písať ich príbeh s Two On The Road – spoločnosťou, ktorá vám ukáže, ako chutí to pravé cestovanie. Ako sami vravia: „Nielen cestovať, ale spoznávať a objavovať, to je ten správny smer!“

Príďte si vypočuť ich cestovateľský príbeh, zážitky, rady, tipy a odporúčania pre cestu do Maroka!

Štvrtok 19:00 / AVE Café

Chiki Liki Tu-a Unplugged

Čakanie na nový album Chiki Liki Tu-A pripomínalo európsku verziu čakania na nový album Guns´n´Roses. Na nástupcu zatiaľ poslednej platne Dvojkilometrový jeleň, ktorý vyšiel v roku 2005, sa vypytovali nielen fanúšikovia, ale aj novinári a hudobná obec.

Skupina v zložení Martin Višňovský, Ľubo Petruška a Tomáš Višňovský odpovedala na túto otázku zakaždým tajomne. Kapela svoj album predstaví aj v unplugged verzii v bratislavskom Martinuse.

Štvrtok 18:00 / Martinus na Obchodnej ulici / Vstup voľný

Koncert Clara Luiza

Clara Luzia je jednou z najetablova­nejších súčasných rakúskych umelkýň. Doteraz vydala päť albumov, na svoje koncerty v Rakúsku dokáže pritiahnuť aj 800 návštevníkov. Clara Luzia je laureátkou ceny Amadeus Award.Minulý rok na jeseň najvýraznejšia rakúska pesničkárka nahrala titulnú skladbu „Sinnerman“ k filmovému hitu Tmavé údolie (Das finstere Tal).

Jej temná interpretácia klasickej skladby Sinnerman vynikajúco dotvára pochmúrnu atmosféru filmu. V lete absolvovala úspešné turné vo Veľkej Británií. V Bratislave naposledy koncertovala v decembri 2011 v KC Dunaj na festivale Nouveau Nu ako predskokan Hidden Orchestra.

Piatok 20:00 / Rakúske kultúrne fórum Bratislava / Vstup voľný

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM