Ľuba Lesná Samospráva

Čo s autobusom do Chorvátskeho Grobu? Župa sa nevie rozhodnúť

Obyvatelia Chorvátskeho Grobu či Vajnor si linku 630 nevedeli vynachváliť. Dokonca stúpla cena realít v týchto oblastiach kvôli MHD z Bratislavy. Lenže teraz hrozí, že od nového roka prestane linka fungovať.

Ilustračný obrázok k článku Čo s autobusom do  Chorvátskeho Grobu? Župa sa nevie rozhodnúť
Zdroj: Webnoviny.sk

O jeho financovanie sa totiž nevie dohodnúť mesto s krajom. Mesto dnes platí prevádzku linky, ktorá vedie z Bratislavy do Vajnor, Čiernej Vody a Chorvátskeho Grobu. Podľa vyjadrenia primátora, mesto dopláca približne 5100 eur. Primátor Milan Ftáčnik médiám podčiarkol, že ďalšie štyri mesiace sú ešte schopní autobusovú linku udržať v režime, v akom je dnes. Od budúceho roka by ale mala fungovať inak.

K peniazom mesta prispieva mesačne tisíc eurami obec Chorvátsky Grob.

O tom, ako a kto ju bude platiť, sa ešte má rokovať. Primátor ale trvá na svojom. Je to v prvom rade vec kraja, keďže autobus zachádza za hranice mesta.

„Musí sa na tom podieľať aj kraj, lebo linka robí obsluhu, ktorá je prímestská,“ povedal Ftáčnik pre Bratislava24.sk. „Podeľme si preto náklady,“ navrhol Ftáčnik a dodal: „Naša doprava má poskytovať služby v hraniciach mesta, teda po Vajnory je to náš problém. No skombinujme to s príspevkom BSK. Nechceme, aby to platil len kraj.“

Veronika Bauchová, hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) pre náš portál iba stručne skonštatovala: „K tejto veci ešte stále prebiehajú rokovania.“

Pripomíname, že koncom júla sa v prímestskej bratislavskej lokalite Chorvátsky Grob a mestskej časti Vajnory rozbehla petícia za zachovanie linky 630.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM