Anabela Mikušiaková Kultúra

Čo ponúka Bratislava počas pracovného týždňa

Neviete, ako si spríjemniť voľný večer po práci? Bratislava ponúka rôznorodý program aj na tento týždeň, inšpirujte sa naším prehľadom.

Ilustračný obrázok k článku Čo ponúka Bratislava počas pracovného týždňa
Zdroj: bratislava - inline

Slávnostné otvorenie DAAD 2016

Dni architektúry a dizajnu 2016 slávnostne otvorí jeden z najvšestran­nejších slovenských výtvarníkov Miroslav Cipár. Okrem jeho prednášky večer naplnia aj ďalšie zaujímavé podujatia. Bohaté portfólio Cipárovej tvorby tvoria maľby, sochy, grafiky a vytvoril aj mnohé známe logá. Najpopulárnejšie sú však jeho ilustrácie, za ktoré získal viacero významných ocenení.

Utorok / Primaciálny palác / 19:00

Peter Krištúfek: Telá

Beseda a čítanie z novej knihy Telá od Petra Krištúfka. Román o telách a telesnosti v rozličných podobách, rozdelených do piatich T: ticho, teplo, tekutiny, tíšenie bolesti a transport. Štyri postavy, ktorých príbehy sa mimovoľne prelínajú v dnešnej Bratislave. A ako vnímate svoje telo Vy?

Utorok / Letná čitáreň U červeného raka / 18:00

Cestovateľský klub – GRÓNSKO

Prezentácia videa a fotiek Castora E. Sancheza R. spojená s prednáškou. „Keď hovorím, že sprevádzam trekingové túry v južnom Grónsku, každý hneď odpovie: V Grónsku? A je tam vôbec čo vidieť – okrem ľadu? Sám som bol veľmi prekvapený touto nádhernou a fascinujúcou krajinou a ich obyvateľmi – Inuitmi. Veľa som sa od nich naučil. A možno ani neuveríte niektorým veciam, ktoré vám poviem. Sám by som tomu asi neuveril, keby som to nebol sám videl a zažil. Presvedčiť vás môžu jedine vlastné oči…“ Castor Enrique Sanchez Rodriguez.

Streda / Dom kultúry Lúky / 19:00 / Vstupné: 2 eurá

Mačky / Cats – svetový muzikálový hit

Jeden z najdlhšie hraných muzikálov. Muzikál, ktorý ako prvý zlomil všetky rekordy uvádzania na Broadway v New Yorku (takmer 20 rokov nepretržitej produkcie) a vo West Ende v Londýne (21 rokov nepretržitej produkcie – vyše 9000 repríz). Od čias svetovej premiéry sa muzikál Cats – Mačky uviedol vo viac ako 30 krajinách, bol preložený do 15 jazykov a na celom svete ho videlo viac ako 73 miliónov divákov. Prvýkrát na Slovensku.

Štvrtok / Divadlo Nová scéna / 19:00 / Vstupné: 25 eur | 30 eur

Jana Kocianová & The Gospel Family

Srdečne Vás pozývame na hudobný májový večer v centre Bratislavy, na ktorom si Vás naša famózna slovenská jazzmanka znovu podmaní svojím farebným zamatovým hlasom a fantastickou energiou!

Piatok / Stará tržnica / 19:30 / Vstupné: 15 eur | 25 eur

bratislava – inline

Je tu trinásta sezóna obľúbenej série piatkových večerných inline jázd po trasách Bratislavy. Aktuálny ročník odštartuje netradične už v máji v rámci Týždňa v pohybe – Move Week a kampane Na kolesách proti rakovine. Inline korčuliarska akcia bratislava-inline je už dlhé roky neoddeliteľnou súčasťou letného programu Bratislavy. Prejazd je organizovaný po vopred vytýčenej trase. Akcia je predovšetkým o atmosfére, preto sa jej môžu zúčastniť „sviatoční“ aj vášniví korčuliari – mladí, starí, jednotlivci, skupinky. Dôležité je, aby to neboli úplní začiatočníci. Viac info TU

Piatok / Aupark shopping center / 20:00

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM