Anabela Mikušiaková Kultúra

Čo ponúka Bratislava počas pracovného týždňa

Neviete, ako si spríjemniť voľný večer po práci? Bratislava ponúka rôznorodý program aj na tento týždeň, inšpirujte sa naším prehľadom.

Ilustračný obrázok k článku Čo ponúka Bratislava počas pracovného týždňa
Zdroj: TASR

Nonkeen (Nils Frahm Trio)

V rokoch 2012 a 2014 odohral v Bratislave dva vypredané koncerty, medzičasom dal dokopy partiu muzikantov – kamarátov z detstva a v máji sa s ňou príde predstaviť opät aj na Slovensko. Nils Frahm s triom Nonkeen vystúpia 2. mája 2016 v bratis­lavskom klube MMC. V role predskokana sa predstaví taliansky skladateľ Andrea Belfi.

Pondelok / Majestic music club / 20:00 / 12 eur | 15 eur | 20 eur

Cestovateľské kino: Vietnam

Či už mýtom a legendám veríte, alebo nie, táto krajina vás uhranie svojou magickou prírodou a jedinečnou atmosférou. Jej obyvatelia sú vraj potomkovia nebeského draka a víly mora, a rovnako snová atmosféra vás tu čaká, či už v spleti uličiek starých miest, ktoré križujú tisícky motoriek, alebo na loďke po riečnych trasách, ktoré oblizujú uchvatné zátoky a ostrovčeky. Ochutnajte s nami typickú vietnamskú polievku v Cisárskom Hue, nasajte vône a farby jedného z najkrajších miest sveta Hanoja alebo si oddýchnite v Nha Trangu, kde vás oslepia biele pláže. Ak chcete spoznať exotiku v pravom slova zmysle, lepší kandidát na svete snáď nie je. Večerom vás bude sprevádzať Katrin Abou Naboutová.

Utorok / Dunaj˜ / 20:00 / Vsupné: 4 eurá

Májovica

Tak ako každoročne aj toho roku pre vás Študentský cech strojárov pripravil Májovicu. Tento rok sa môžete tešiť na dobré pivko, klobásky, veľa súťaží, beerpong a stavanie mája. Tešíme sa na vás.

Streda / Mladá Garda / 16:00 / Voľné vstupné

Táňa Pauhofová číta Bledomodré ženské písmo

Majstrovská novela Franza Werfela prvýkrát v slovenčine! Dráma muža, ktorému frak po mŕtvom spolužiakovi navždy zmení život. Leonidas sa odjakživa bojí biedy. Túži po bohatstve a spoločenskom uznaní. Svadba s milionárkou Améliou ho dostane medzi viedenskú elitu. V honbe za majetkom sa dopustí zrady. Život bez osudovej lásky ho dovedie k samote a večnému smútku. Psychologický príbeh z predvojnového Rakúska, ktorého najvyšší predstavitelia svojou nerozhodnosťou pripravovali cestu hitlerovskej hrôzovláde.

Streda / Goethe-Institut Bratislava / 16:00 / Voľné vstupné

SLOVAK SHOWBIZ FOR BEGINNERS

Myslíte si, že stať sa Slovenskou celebritou je jednoduché? Omyl, je to veda! Presvedčí Vás o tom dvojica Thomas Puskailer (alias spevák prichádzajúci hľadať slávu na Slovensko) a Martin Madej (alias spevák a producent „za vodou“), ktorá vám počas ich spoločnej show názorne vysvetlí ako sa môžete rýchlo a zaručene stať slovenskou hviezdou aj vy. Paródia na talkshow o hľadaní slávy vám satirickou formou objasní pomery v slovenskom šoubiznise a zároveň vtipne a elegantne odkryje to, čo sa deje „za oponou“.

Štvrtok / Klub Za zrkadlom / 19:00 / Vstupné: 8 eur |10 eur

Bratislavský majáles 2016

9. ročník mestského open air festivalu Bratislavský majáles pripravuje pre Bratislavčanov a návštevníkov hlavného mesta koncerty, kreatívny trh, ohňostroj či ukážky netradičných športov.

Štvrtok – Sobota / 17:00 / vstup voľný

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM