Jakub Forgács Správy

Čo majú spoločné Tůma, Hex, či Šmahel? Celebrity zmenia povolanie pre dobrú vec!

Tak to sa len tak nevidí! Päťdesiatka slovenských celebrít sa na chvíľu stane kuriérmi a na bicykloch vyrazí do bratislavských ulíc. Pozrite sa, čo je za tým.

Ilustračný obrázok k článku Čo majú spoločné Tůma, Hex, či Šmahel? Celebrity zmenia povolanie pre dobrú vec!
Zdroj: Dnes24.sk

Počas dnešného dňa sa bude v hlavnom meste konať ďalší ročník charitatívneho projektu Misia 03, keď si Bratislavčania môžu domov či do práce objednať hercov Jána Jackuliaka, Mareka Majeského, Karin Haydu, hudobníka Martina Valihoru či rapera Suverena.

Vyzbierať majú 6 000 eur

Akcia má pomôcť deťom s telesným postihnutím, ktorých rodičia nemajú peniaze na potrebné zdravotnícke pomôcky. Kuriéri majú za úlohu vyzbierať pre nich 6 000 eur. Budú tak roznášať certifikát od výtvarníka Petra Stankoviča Bratislavčanom, ktorí si jeho doručenie objednajú. Certifikát, ktorý doručí hociktorá známa osobnosť, má hodnotu 10 eur. Ak si svojho misionára budú chcieť vybrať sami, zaplatia 50 eur.

„Známi ľudia by mali ísť príkladom pre tých ostatných a čím horšia atmosféra je v spoločnosti, tým väčšia je úloha umelcov pomáhať,“ vysvetľuje ambasádor podujatia, režisér Nikita Slovák. Vraví, že na všetkých zapojených hercov je hrdý. Kuriéri nebudú zbierať peniaze pre neurčitú skupinu detí, ale pre konkrétne mená, Yasminku, Ninu či Alexa.

Osobnosti z rôznych oblastí spoločenského života

Do projektu sa zapoja taktiež Marián Labuda ml., Bibiana Ondrejková, Martin Nikodým, Danica Jurčová, Milan Ambróz, Robo Jakab, Filip Tůma, členovia skupiny Hex, Ivica Sláviková, Lucia Hablovičová, Andrea Zimányiová, Martin Šmahel, Mirka Partlová či Ivan Binďas a na hodinu aj Matej Sajfa Cifra. Niektorí budú kuriérmi, iní budú koordinovať kuriérov z dispečingu.

Populárni kuriéri vyrazia do akcie o 10:00 z Magio pláže na Tyršovom nábreží. Bicyklovať budú až do 17:00. Večer vyzbieranú sumu zverejnia a slávnostne odovzdajú príjemcom. Služby osobností, ktoré sa na deň stanú kuriérmi, si môžu Bratislavčania objednať na telefónnych číslach 0901 771 100, 0901 771 122 alebo 0901 771 133.

Foto: ilustračné

Bratislavské celebrity sa zmenia na kuriérov - Misia 03
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM