Správy Samospráva

Čo čaká Ružinovčanov v novom roku? Zmenou prejde aj Areál hier Radosť

Okrem rekonštrukcií detských ihrísk sa Ružinovčania v roku 2017 môžu tešiť aj ďalšie zaujímavé projekty.

Ilustračný obrázok k článku Čo čaká Ružinovčanov v novom roku? Zmenou prejde aj Areál hier Radosť
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Ružinov

V roku 2017 bude bratislavský Ružinov pokračovať v kompletných výmenách povrchov ciest a chodníkov, na ktoré je vyčlenených viac ako 600-tisíc eur. Okrem toho má vedenie mestskej časti v pláne zrealizovať aj ďalšie projekty.

Plánované rekonštrukcie

„Plánujeme rekonštrukciu detských ihrísk na Miletičovej a Raketovej ulici, spolu za 120-tisíc eur. Taktiež chceme dokončiť rekonštrukciu lôžkového oddelenia Domova dôchodcov na Pažítkovej ulici,“ prezradil plány Ružinova Stanislav Šenc z miestneho úradu.

K tradičným celoročným projektom takmer všetkých mestských častí patria obnovy školských zariadení. Výnimkou nie je ani Ružinov. Ten bude pokračovať v rekonštrukciách rozvodov elektriny a osvetlenia v materských a základných školách, ako aj zatepľovaní niektorých z nich.

Viac miest pre škôlkarov

Obnovy sa dočká aj obľúbená oddychová lokalita Ružinovčanov. „V pláne máme opravu zariadení detského ihriska v Areáli hier Radosť na Štrkovci a dobudovanie šatní, hygienických zariadení, oplotenia a zabezpečenia Areálu netradičných športov na Pivonkovej ulici,“ informoval Šenc.

Zmena čaká aj Knižnicu Ružinov na Tomášikovej ulici a v tomto roku by tiež vedenie mestskej časti chcelo vytvoriť viac ako 50 nových miest pre škôlkarov.

Ružinovčania sa môžu okrem toho tešiť aj na mnohé nové ale i tradičné podujatia. „Jedna z noviniek začína už vo februári. Pripravená je séria prednášok na zaujímavé témy z oblasti zdravia pod názvom Škola zdravia,“ dodal na záver Šenc.

Ilustračný obrázok

Opravené cesty v Ružinove
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Ružinov
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM