Správy Samospráva

Čo bude s ružinovskou "Hirošimou" a jazerom Rohlík?

Skelet ružinovského obchodného domu či jazero Rohlík rozhodne nepatria medzi skvosty mestskej časti. Čo bude s týmito priestormi, sa možno dozvieme už čoskoro.

Ilustračný obrázok k článku Čo bude s ružinovskou "Hirošimou" a jazerom Rohlík?
14
Galéria

Zrejme máloktorý Ružinovčan by sa chválil objektom ako je skelet bývalého Prioru, známy ako „Hirošima“. Rovnako na tom je aj jazero Rohlík a jeho okolie. Ide o zanedbané priestory, ktoré by mohli mať oveľa lepšie využitie.

Čo plánuje ružinovská samospráva s týmito dvomi „ozdobami“, sa môžete dozvedieť na verejnej diskusii o problémoch v Ružinove s predstaviteľmi mestskej časti, ktorá sa uskutoční v stredu 17. mája o 18:00 hod. v DK Ružinov. Počas diskusie, ktorej hlavnými témami bude práve Hirošima a jazero Rohlík, sa kompetentných môžete spýtať na všetko, čo vás zaujíma.

Aký bude ich osud

Obchodný dom vyrástol v Ružinove v roku 1984. V roku 1995 ho odkúpil Ivan Líška, ktorý ho neskôr zrekonštruoval a vznikol Obchodný dom Prior. V 2005 ho majiteľ zatvoril, pretože tu chcel vybudovať veľké nákupné centrum Yosaria Plaza. Z veľkého projektu však nakoniec zostal len skelet, v ktorom postupne našli domov bezdomovci a potkany.

Minulý rok na jar sa však objavili informácie o príprave nového projektu, ktorý by mal byť kombináciou polyfunkcie, bývania a rozšírenia verejných zelených priestorov. Ako to nakoniec dopadne, je otázne.

Ružinovské jazero Rohlík sa nachádza v blízkosti jazera Štrkovec, na opačnej strane Ružinovskej ulice, v areáli ružinovskej nemocnice. Jeho okolie nepôsobí príliš vábne a obyvatelia v blízkosti jazera stále márne čakajú na sľubovanú revitalizáciu.

Ružinovská Hirošima
14
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM