Správy

Cintorín pre celú Bratislavu v katastrálnom území Jaroviec dostal stopku na dlhú dobu

Zámer hlavného mesta postaviť veľký cintorín v katastri mestskej časti Jarovce je na dlhú dobu stopnutý. „Aspoň pokiaľ budú v Miestnom zastupiteľstve v Jarovciach poslanci, ktorí v minulom volebnom období zmietli tento návrh zo stola," potvrdil to zástupca starostu a poslanec Jozef Uhler.

Ilustračný obrázok k článku Cintorín pre celú Bratislavu v katastrálnom území Jaroviec dostal stopku na dlhú dobu
Zdroj: TASR

„Vypočuli sme hlas obyvateľov Jaroviec aj Rusoviec a nesúhlasili sme s tým, aby v tesnej blízkosti našej obce stál nový urnový háj a prípadne aj krematórium. Toto stanovisko Miestneho zastupiteľstva v Jarovciach je nemenné aj v tomto volebnom období, pretože väčšinu v ňom majú naďalej tí poslanci, ktorí ho odmietli aj v minulosti,“ povedal Uhler.

Cintorín mal byť v tesnej blízkosti jarovského jazera, čo považuje za neprípustné.

„Územie okolo jazera musí byť využité len na športové a rekreačné aktivity, aj keď sa vlastníci pozemkov na nás pre zamietavé rozhodnutie hnevajú. Investor im totiž chcel za pozemky vyplatiť až 12 miliónov eur, čo je veľmi motivačná suma,“ skonštatoval vicestarosta. Toho, čo sa stane po prípadnej zmene zostavy miestneho zastupiteľstva, sa neobáva.

„Najbližšie štyri roky na to súhlas nedáme. Ak by sa zloženie v miestnom zastupiteľstve zmenilo a celkom hypoteticky by mali naši nástupcovia iný názor, ďalšie štyri až päť rokov by trvalo, kým by sa zmenil územný plán vyhliadnutého priestoru,“ doplnil Jozef Uhler.

Podľa neho taký dlhý čas na riešenie problému s cintorínom, ktorý má pokryť potreby celého hlavného mesta, Bratislava nebude mať.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM