Nina Táborská Rôzne

Čím žije vianočná Bratislava? 15 víkendových udalostí, ktoré by vám nemali ujsť

Ak ste si ešte nenaplánovali kam sa vyberiete počas víkendu, Bratislava24.sk vám ponúka prehľad tých najzaujímavejších podujatí, ktoré na vás v hlavnom meste čakajú už od dnes. Tieto dni sa budú niesť predovšetkým v znamení Mikuláša a vianočných trhov.

Ilustračný obrázok k článku Čím žije vianočná Bratislava? 15 víkendových udalostí, ktoré by vám nemali ujsť
Zdroj: TASR

Piatok:

Vianočná električka

Dnes sa cestujúcej verejnosti predstaví tradičná Vianočná električka, ktorou budú môcť všetci bezplatne jazdiť od tohto dňa až do 23. decembra. Premávať bude denne v hodinových intervaloch od štvrtej poobede až do posledného odchodu o 20.00 hodine. Tešiť sa môžete na nové bohaté osvetlenie, koledy, chýbať nebude ani samotný Mikuláš.

Viac o Vianočnej električke nájdete TU.

Vazovova ulica: električka bude odstavená v križovatke Krížna – Vazovova v smere do centra na Americké námestie / 14:30

Petržalské vianočné trhy 2014

Vianočnú atmosféru do Petržalky privezie už po tretíkrát Mikuláš spolu s anjelom, čertom a deťmi. Už dnes v podvečer spoločne rozsvietia vianočný stromček na Námestí republiky a svetelnú výzdobu v celej Petržalke. Na návštevníkov čaká občerstvenie, vianočný tovar aj kultúrny program. Trhy štartujú dnes a potrvajú až do 21. decembra.

Námestie republiky, BA-Petržalka / 15:30

Račianske Vianočné trhy

Vianočné trhy aj tento rok prinesú do Rače príjemnú predvianočnú atmosféru, zaujímavý program, vianočné dobroty a chýbať už tradične nebude ani Mikuláš. Štartujú dnes a potrvajú do 7. decembra.

Viac o Račianskych trhoch nájdete TU.

Nemecký kultúrny dom Rača / 10:00

#Domadobre – Večera s Jaroslavom Židekom

Nestihli ste ešte svoju #domadobre večeru? Tak máte šancu to napraviť. Jaroslav Židek dnes na vianočných trhoch Pod pyramídou pripraví chutnú kapustnicu za dobrovoľný príspevok na Mesiac bez domova, ktorý poputuje tam, kde treba. Servírovať vám ju bude od 15.00 do 17.00 hodiny. Kapustnicou ale program nekončí. Dozviete sa tiež, prečo vznikol Mesiac bez domova a Spoločenská objednávka, do detských čias vás vráti čítanie pána Tomáša Janovica z knižky Zatúlaný gombík, ktorú si aktuálne môžete kúpiť u predajcov Nota bene a o 19.00 roztancuje trhy koncert Pary.

Viac o netradičných trhoch nájdete TU.

Vianočné trhy Pod Pyramídou / 15:00 – 21:00

Resonujúce Vianoce 2014

Dnes a zajtra (5.-6. decembra) sa na Bratislavských mestských hradbách konajú výnimočné Eko vianočné trhy. Tešiť sa môžete na vystúpenia, ochutnávky, workshopy, tradičné remeslá a čerešničku na torte, ktorou bude mikulášsky koncert Mariána Čekovského s kapelou. Pravdaže, chýbať nebude ani detský Mikuláš!

Bratislavské mestské hradby / 10:00

Vianočná ulička

Tradične sa v Devínskej Novej Vsi koná Vianočná ulička a vlastným vianočným trhom so stánkami a kultúrnym programom sa tak môžu tešiť v tejto mestskej časti. Začínajú dnes a potrvajú do 7. decembra. Dnes sa predstavia Mažoretky TINA , Babjak Ján, Grúň Dušan a Beatles revival.

Hradištná ulica / 10:00

Mikulášske rozprávkovo v Ružinove

Do Ružinova dnes príde Mikuláš a s ním aj darčeky, ktoré bude rozdávať. Veľkých i malých poteší bohatý sprievodný program, pre tých čo sa neboja čaká Tajomná cesta vláčikom okolo jazera do rozprávky.

Areál hier Radosť Štrkovec / 16:00

Sobota:

Trh – Piac – Markt

Každému Bratislavčanovi už dobre známy lokálny Trh v Starej tržnici aj tentokrát ponúkne sezónne potraviny vyrobené a vypestované farmármi a malovýrobcami z okolia hlavného mesta. Už túto sobotu ožije Trh vianočou atmosférou a s vianočnými edíciami svojich produktov sa predstavia aj nováčikovia! Tiež tu nájdete Mikulášsky bazár, ktorý sa z hradu Devín na zimu presťahoval do Starej tržnice.

Stará tržnica/ 10:00

Mikulášske kŕmenie zvierat v bratislavskej ZOO

Mikuláš príde aj do bratislavskej ZOO. Dobrým deťom bude rozdávať darčeky a pre tie, ktoré neposlúchali, si príde čert. Prostredníctvom komentovaného kŕmenia rozdajú pracovníci ZOO jej obyvateľom darčeky od Mikuláša.

ZOO Bratislava / 10:30

Retro burza

Vianočná Retro Burza! Poznáte portál SAShE.sk? Teraz máte jedinečnú šancu vidieť všetky handmade výrobky na vlastné oči. Vyberať si budete môcť z množstva kreatívnych kúskov, z ktorých každý je originál, ak hľadáte originálne darčeky pod stromček, možno ich nájdete práve tu.

Dunaj˜ / 10:00 – 17:00

Mikuláš v SNG

Predvianočná atmosféra príde aj do SNG. V priestoroch Esterházyho paláca sa môžete zahriať čajom, kúpiť dobrú knihu a rodičia s deťmi si môžu zapojiť do tvorivých dielní.

Slovenská národná galéria Bratislava / 15:00

Mikuláš v TUTO

Ak neviete kam s deťmi na Mikuláša, skúste multifunkčné centrum TUTO. Tu totiž na sobotu pripravili pre deti pestrý program: tvorivé dielničky, vystúpenia detí a čítanie mikulášskej knižky aj s výrobou vlastnoručných darčekov pre Mikuláša.

TUTO / od 10:00 do 16:00 / Vstup 3 eurá

Mikuláš na ľade

Športovo – kultúrne podujatie STaRZu pre deti, mládež a dospelých na korčuliach. Podujatie sa uskutoční na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu a Zimnom štadióne Dúbravka.

Zimný štadión O. Nepelu – 10:00 – 12:00 / Zimný štadión Harmincova – 16:00 – 18:00 / Vstup: 1€

Nedeľa:

Vianočný benefičný stromček 2014

Linka detskej istoty pri Slovenskom výbore pre UNICEF organizuje slávnostné rozsvietenie benefičného stromčeka. Organizátorom akcie je Linka detskej istoty, ktorá chce informovať verejnosť o činnosti organizácie. Súčasťou akcie je aj „Punčariáda“, počas ktorej budú rôzne známe osobnosti (ako napríklad Lenka Šoóšová, Simona Bubánová, Janko Kuric, Ľubomír Feldek, …)“súťažiť’, kto z nich dokáže získať viac peňazí pri predaji punču v prospech Linky detskej istoty. Už tradične budú akciou sprevádzať Adela a Sajfa.

Hlavné námestie / 17:00

Malý vianočný trh

V Horskom Parku sa druhú adventnú nedeľu koná 4. ročník malého Vianočného trhu s domáckou atmosférou, v ktorej šikovní predajcovia ponúkajú svoje ručne vyrábané vianočné darčeky či dobroty. Nákupom podporíte miesto, kde sa trh koná – Centrum Horáreň a organizáciu, ktorá toto miesto zveľaďuje a udržiava – Nadáciu Horský park. Pochutnať si môžete na varenom vínku, kúpiť si orgininálne handmade výrobky, knižky či dokonca obrazy a obrázky.

Horáreň – Horský park / 10:00

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM