Tlačové správy

Chystáte sa zatepľovať? VIEME, čo všetko budete potrebovať, aby ste splnili normy!

Ak sa chystáte zatepľovať rodinný dom, mali by ste už teraz myslieť na všetky potrebné komponenty, ale aj na nové stavebné normy, ktoré budú platné od 1.1.2016. Poradíme vám, ako na to.

Ilustračný obrázok k článku Chystáte sa zatepľovať? VIEME, čo všetko budete potrebovať, aby ste splnili normy!
Zdroj: Dnes24.sk

Od zateplenia staršieho domu i novostavby očakávame hlavne úsporu energie a tepelnú pohodu. Správne zvolené a precízne zrealizované riešenie zateplenia s použitím minerálnej vlny však prináša svojim užívateľom aj ďalšie výhody. Zabezpečí ochranu pred hlukom zvonku, zvýši požiarnu bezpečnosť budovy a vytvorí správny prestup vlhkosti cez obvodové steny.

Aby zateplenie spĺňalo všetky tieto funkcie, je potrebné zvoliť vhodné materiály, ktoré spolu tvoria jeden ucelený a zladený mechanizmus, skladať produkty od rôznych výrobcov je riskantné. Skúsení projektanti a stavbári vedia, že kompatibilnosť komponentov je nevyhnutná, nové izolačné materiály navyše zabezpečia aj zjednodušenie a zrýchlenie stavebných prác. Okrem kvalitných materiálov je taktiež potrebné vybrať si osvedčenú realizačnú firmu, ktorá má so zatepľovaním skúsenosti a odvedie kvalitnú realizáciu. Spoločnosť Knauf Insulation predstavila SMARTwall balík minerálneho zateplenia, ktorý vyvinula a otestovala pre potreby majiteľov rodninných domov. Je skombinovaný tak, aby priniesol realizačnej firme a investorom všetky tieto benefity. Čím je výnimočný?

Najlepšia minerálna izolácia

Kľúčovou zložkou zatepľovacieho systému je tepelnoizolačný materiál. Nová lepšia fasádna doska SMARTwall N C1 má všetky vlastnosti, ktorými vyniká minerálna vlna. Znamená to, že výborne tepelne izoluje – jej súčiniteľ tepelnej vodivosti lambda je 0,034 W/mK, čo v súčasnosti predstavuje najnižšiu hodnotu v kategórii minerálnych izolácií. Zároveň chráni pred požiarom, tlmí hluk z exteriéru a zabezpečuje vysokú paropriepustnosť obvodovej steny. Počas horúceho leta zabráni prenikaniu tepla cez obvodové steny. Špeciálna povrchová úprava, ktorá je použitá na doske, uľahčí a skráti realizátorom prácu. Má nižšiu prašnosť, rýchlo a jednoducho sa s ňou manipuluje a vyžaduje si nižšiu spotrebu lepidla vďaka svojej dobrej priľnavosti povrchu.

Zohratí spoluhráči fasádnej dosky

K dokonalému efektu zateplenia potrebujeme aj ďalšie komponenty. SMARTwall balík ich kombinuje do ucelenej kolekcie tak, aby v maximálnej miere podporovali výhody minerálnej vlny. Obsahuje okrem fasádnej dosky aj zapustené izolačné kotvy , ktoré minimalizujú tepelné mosty. Kotvy SMARTwall TFIX – 8ST, ktorými sa dosky fixujú, majú na svojej hlavičke integrovanú izolačnú vrstvu pre minimalizáciu tepelných mostov, ktoré môžu vznikať pri použití obyčajných kotiev. Zabraňujú poškodeniu povrchu izolácie nerovnomerným zatlačením kotvy do izolantu a teda aj znehodnoteniu celkového vizuálneho efektu fasády, takzvanému „Panter efektu“. Ďalšou dôležitou súčasťou je sklotextilná mriežka s pevným a pružným vláknom a lepidlo podporujúce difúziu celého systému, ktoré počas jarnej akcie pri kúpe balíka SMARTwall pribalíme gratis.

Riešenie šité na mieru

Ak vás zaujíma, koľko by vás takéto riešenie stálo, môžete to veľmi jednoducho zistiť. Na web stránke www.fasadnadoska.sk, ktorá sa zaoberá všetkými detailmi zateplenia fasády, vyplníte vaše požiadavky na zateplenie SMARTwall balíkom a obchodní zástupcovia Knauf Insulation vám pripravia cenovú ponuku. Na základe požiadaviek o type a hrúbke obvodovej steny vám odporučíme aj legislatívne požadovanú hrúbku izolácie. SMARTwall riešenie teda ocenia nielen realizátori, ktorým zjednoduší prácu, ale aj majitelia domov, ktorým ušetrí čas, peniaze a prinesie zlepšené bývanie v podobe zdravšieho a estetického bývania. Knauf Insulation je tradičný výrobca minerálnych izolácii na Slovensku a vo svojom portfóliu má širokú ponuku izolačných produktov. Snažíme sa o neustále zlepšovanie parametrov izolácie pre kontaktné fasády. Dokážeme navrhnúť riešenia na rôzne typy požiadaviek. V prípade, že SMARTwall balík nevyhovuje vašim predstavám, máme pre vás portfólio produktov pre zateplenie fasád z ktorého si určite vyberiete.

Zateplenie si vyžaduje nemalú investíciu, kvalitná izolácia v kombinácii so správnou realizáciou vám však môže na celé desaťročia znížiť účty za energiu a priniesť aj mnoho ďalších výhod. Preto je v prípravnej fáze veľmi dôležité rozlíšiť, ktoré položky v rozpočte je dobré získať za výhodnú cenu a na čom sa, naopak, šetriť neoplatí. Viac informácií na www. Knaufisnulation.sk alebo www.fasadnadoska.sk

(PR) – Za obsah aj fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM