Tlačové správy

Chystáte sa vypĺňať daňové priznanie z príjmov sami? Super spôsob, ako si to uľahčiť

Termín odovzdania daňového priznania sa blíži, koniec marca tu bude rýchlejšie, ako predpokladáte. Ak bolo doteraz pre vás týchto pár papierov španielskou dedinou, mali by ste vsadiť na šikovný online spôsob...

Ilustračný obrázok k článku Chystáte sa vypĺňať daňové priznanie z príjmov sami? Super spôsob, ako si to uľahčiť
Zdroj: TASR

Kto má povinnosť podať daňové priznanie FO

  • Daňové priznanie k dani z príjmov FO za rok 2016 máte povinnosť podať vtedy, ak vaše zdaniteľné príjmy za rok 2016 presiahli sumu 1 901,67 EUR. Do zdaniteľných príjmov sa zahŕňa akýkoľvek príjem, ktorý je predmetom dane a nie je oslobodený od dane z príjmov.
  • Daňové priznanie typ B podávate vtedy, ak ste dosiahli príjem z podnikania, inej samostatnej zárobkovej činnosti, príjem z prenájmu nehnuteľností, príjem z kapitálového majetku alebo ostatný príjem.
  • Daňové priznanie typ A podávate vtedy, ak ste dosiahli príjmy iba zo zamestnania na základe pracovnej zmluvy alebo dohody.
  • Sadzba dane je 19 % z tej časti základu dane, ktorá nepresiahne 176,8-násobok sumy platného životného minima vrátane (t. j. suma 35 022,312 EUR).
  • Sadzba dane je 25 % z tej časti základu dane, ktorá presiahne 176,8-násobok sumy platného životného minima (t. j. suma 35 022,312 EUR).
  • Životné minimum platné k 1. 1. 2016 je 198,09 EUR.
  • Všetky dôležité informácie nájdete na blogu.

Vyplňte daňové priznanie v programe

Spôsobov, ako podať daňové priznanie je niekoľko. Ručné vyplnenie tlačivá je ťažkopádne, nepohodlné a hrozí pri ňom možnosť preklepov a chýb.

Oveľa rýchlejší spôsob je vyplnenie daňového priznania pomocou softvéru Daňové priznania. Jednoducho a pohodlne v ňom vyplníte tlačivá daňových priznaní typu A aj B. Môžete vyplniť až 10 tlačív z každého typu. Priznanie môžete uložiť, opakovane upraviť aj vyexportovať vo formáte XML a podať elektronicky. Program vám niektoré položky sám predvyplní a prepočíta. Stiahnite si program Daňové priznania zadarmo

Softvér na vyplnenie tlačív daňových priznaní si bezplatne stiahnete zo stránky www.kros.sk/danovepriznania.

Program každoročne uľahčí prácu vyše 40 000 slovenským živnostníkom a zamestnancom.

Program Daňové priznania 2016 vyvíja spoločnosť KROS
KROS je lídrom na trhu v segmente ekonomického, stavebného a znaleckého softvéru. Programy KROS má viac ako 86 000 zákazníkov. Spoločnosť vyše 20 rokov vyvíja ekonomické programy pre účtovníctvo a mzdy (ALFA plus, OLYMP, OMEGA, iKROS), manažérsky a podnikový softvér (NEO BI, ONIX), stavebný softvér (CENKROS 4) a znalecký softvér (HYPO a MEMO).

foto: ilustračné

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: PR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM