Nina Táborská Rôzne

Chystáte sa dnes oslavovať v uliciach Starého Mesta? Toto vás tam čaká

Zástupcovia hlavného mesta SR Bratislavy očakávajú dnes na silvestrovských oslavách v centre metropoly až 35-tisíc ľudí. V poradí 15. ročník organizovaných silvestrovských osláv ponúkne bohatý program plný zaujímavých mien. Oslavy budú prebiehať na Hlavnom aj Hviezdoslavovom námestí.

Ilustračný obrázok k článku Chystáte sa dnes oslavovať v uliciach Starého Mesta? Toto vás tam čaká
Zdroj: TASR

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal pred časom informoval, že náklady na tohtoročné sivestrovské oslavy predstavujú približne 50-tisíc eur. „Väčšinu nákladov pokryjú sponzorské príspevky, mesto prispeje približne štvrtinou sumy, ktorú investuje do informačnej kampane, bezpečnostných opatrení i zabezpečenia čistoty verejných priestorov po oslavách,“ povedal primátor.

Na Hlavnom námestí si všetci už dnes budú môcť vychutnať koncecrty skupín Korben Dallas, Polemic, Billy Barman, Traditional Club či Petra Lipu. Odpočítavanie posledných sekúnd roka sa uskutoční na Námestí Ľudovíta Štúra a polnočný ohňostroj už tradične na Dunaji.

Oslavy príchodu nového roka budú pokračovať aj 1. januára, kedy o 14:00 zaznie na Hlavnom námestí Novoročný koncert.

Program:

  • 20:00 Korben Dallas
  • 21:30 Traditional Club & Peter Lipa
  • 22:50 Polemic
  • 00:15 Billy Barman
  • Open air diskotéka na Hviezdoslavovom námestí

Okrem toho, ako uviedol starosta Starého mesta Radoslav Števčík, „na Hviezdoslavovom námestí bude dnes od 16.00 h prenos silvestrovského koncertu Slovenskej filharmónie, od 20.00 h sa začína diskotéka na ľadovej ploche.“

Do priestorov osláv sa návštevníci dostanú prostredníctvom 15 kontrolovaných vstupov. Náčelníčka bratislavskej mestskej polície Zuzana Zajacová informovala, že o bezpečnosť sa budú starať príslušníci štátnej i mestskej polície a taktiež pracovníci súkromnej bezpečnostnej služby.

„Na kontrolovaných vstupoch môže prísť aj k námatkovým kontrolám, preto prosím návštevníkov, aby neprinášali na oslavy predmety, ktoré môžu spôsobiť zranenie, napríklad sklenené fľaše,“ uviedla Zajacová pre TASR.

Organizátori zriadia tiež tzv. záchytnú miestnosť, kde v prípade, že sa stratí dieťa, budú môcť rodičia svoju ratolesť nájsť. Zdravotnú pomoc poskytnú zdravotní záchranári, ktorí budú mať stanoviská pri Univerzitnej knižnici a Redute, v teréne budú tiež dobrovoľníci Červeného kríža.

Počas silvestrovskej noci bude posilnená aj bratislavská MHD.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM