Nina Táborská Rôzne

Chýba vám priateľ? Psy a mačky hľadajú nový domov, nájdite sa v Horskom parku už túto sobotu

Až štrnásť útulkov zavíta do Horárne v bratislavskom Horskom parku. S nimi pravdaže aj zvieratká, čakajúce možno práve na vás. Pod heslom Nájdite sa! sa od 10.00 ráno bude hľadať nový domov pre opustené psy a mačky. Navyše príde aj zvláštny hosť: Prvý adoptovaný pes na podujatí vôbec.

Ilustračný obrázok k článku Chýba vám priateľ? Psy a mačky hľadajú nový domov, nájdite sa v Horskom parku už túto sobotu
Zdroj: TASR

V poradí 12. ročník akcie s cieľom pomôcť preplneným útulkom a nájsť domov zvieratám, ktoré si ešte nikto nevšimol, odštartuje poslednú septembrovú sobotu.

„Podujatie sa tento raz bude niesť v duchu stretnutia všetkých ‚Nájditesákov‘, teda psíkov a mačičiek, ktoré sa v minulosti na tejto akcii našli so svojimi novými majiteľmi,“ vraví staromestská hovorkyňa Alexandra Obuchová.

V sobotu tak do Horského parku príde napríklad prvý adoptovaný pes na podujatí vôbec – Cipa, ktorá žije v jednej z bratislavských rodín. Dosiaľ si už ľudia vďaka akcii adoptovali takmer 200 zvierat.

Na návštevníkov v sobotu čakajú tiež policajní kynológovia so svojimi spolupracovníkmi na štyroch labkách, veterinár, ktorý bude celý deň zdarma poskytovať konzultácie či vzorky psích krmív.

Účasť prisľúbila ambasádorka projektu herečka Kristína Farkašová i Zuzana Vačková, ktorá si na akcii tiež adoptovala psíka, spevák Jakub Petraník, hudobník Yxo zo skupiny Hex, ktorý má tiež adoptovaného psíka, moderátorky Lucia Hablovičová a Hanka Gallová, či Ivica Sláviková. Akciu bude opäť moderovať Matúš Krnčok.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM