Rôzne

Chuck Norris prilákal v júli vyše 30 000 fanúšikov!

Najviac návštevníkov zaznamenala cyklosčítačka na Cyklomoste slobody v nedeľu 16. júla, kedy zaznamenala presne 2 418 pohybov.

Ilustračný obrázok k článku Chuck Norris prilákal v júli vyše 30 000 fanúšikov!
3
Galéria
Zdroj: Bratislavský samosprávny kraj

Cyklomost slobody spájajúci Slovensko s Rakúskom prilákal aj počas prvého prázdninového mesiaca tisícky návštevníkov. Cyklosčítačka narátala počas 31 dní letného mesiaca júl až 31 248 pohybov. Informovala o tom tlačová tajomníčka BSK Veronika Beňadiková.

Čísla sú dobré

„Cyklomost slobody, teda ľudovo stále nazývaný most Chucka Norrisa, nás teší číslami návštevnosti. V júli priemerne prešlo po moste viac ako tisíc ľudí denne. Most však nebol opustený ani počas chladnejších a upršaných dní, kedy ním z Rakúska prešlo takmer 150 chodcov a 77 cyklistov. Dva dni v mesiaci bola návštevnosť cez 2 000 peších aj cyklistov, deväť dní sme mali cez tisíc zaznamenaných pohybov a len v dvoch dňoch sme sa dostali pod 500 návštevníkov,“ vyjadril sa predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavol Frešo.

Najviac návštevníkov zaznamenala cyklosčítačka na Cyklomoste slobody v nedeľu 16. júla, kedy zaznamenala presne 2 418 pohybov. Mostom prešlo 603 ľudí z Rakúska a 529 z Devínskej Novej Vsi. V túto slnečnú nedeľu sa smerom do Rakúska na bicykli presunulo 595 cyklistov a smerom na Slovensko ich bolo 691.

Najviac peších návštevníkov sa na moste stretlo po 16:00 hod., kedy sa do Rakúska vydalo 75 peších a oproti im išlo 121 chodcov. Rovnako sa v tom čase na moste stretlo 65 cyklistov smerujúcich na rakúske cyklotrasy a 94 sa z nich po 16:00 hod. vracalo. Jedenásti poslední nedeľní cyklisti sa z bratislavskej Devínskej Novej Vsi podľa údajov z cyklosčítačky vrátili do Rakúska po 22:00 hod.

Najsilnejšia hodina

Najviac cyklistov však po moste prešlo v stredu 5. júla, teda počas štátneho sviatku svätých Cyrila a Metoda. Voľný deň v strede pracovného týždňa využilo na cestu bicyklom do Rakúska 705 cyklistov a naspäť 810. Prví štyria cyklisti prešli mostom už po šiestej hodine ráno a poslední traja cyklisti až po deviatej večer, spolu so štrnástimi chodcami. Najsilnejšia hodina na návštevy Cyklomostu Slobody počas štátneho sviatku bolo 60 minút medzi 14:00 a 15:00 hod., kedy cyklosčítačka zaznamenala dovedna 267 pohybov.

V priemere bol denný počet cyklistov prechádzajúcich po Cyklomoste slobody v mesiaci júl do Rakúska takmer 300, presne 292.

Cyklomost Slobody sa začal stavať v septembri 2011. Leží na historickej trase, je dlhý takmer kilometer a široký 4 metre. Cyklosčítačku osadil Bratislavský samosprávny kraj na most v polovici roku 2014. Tá zaznamenáva pohyb cyklistov aj peších.

Cyklomost slobody
17
Galéria
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM