Rôzne

Chorých na chrípku bolo tento týždeň v Bratislavskom kraji menej

Naďalej platí zákaz návštev vo viacerých klinikách a oddeleniach v bratislavských nemocniciach.

Ilustračný obrázok k článku Chorých na chrípku bolo tento týždeň v Bratislavskom kraji menej
Zdroj: TASR

Počet chorých na akútne respiračné ochorenia (ARO) a chrípku v Bratislavskom kraji oproti minulému týždňu poklesol. Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Bratislave zaznamenal v tomto týždni celkovo 897 ochorení na chrípku a jej podobné ochorenia a 6617 ochorení na ARO. Naďalej však platí zákaz návštev vo viacerých zdravotníckych zariadeniach v Bratislavskom kraji. Informoval o tom regionálny hygienik Otakar Fitz.

Platí zákaz návštev

Úrad zaevidoval v tomto týždni celkom 6 617 prípadov ARO, čo predstavuje chorobnosť 3 320,2 prípadov na 100-tisíc osôb v starostlivosti hlásiacich lekárov. V minulom týždni bola chorobnosť na úrovni 5923,1 prípadov na 100-tisíc osôb. Najvyššia chorobnosť na ARO bola vo vekovej skupine 15– až 19-ročných a z hľadiska okresov v Bratislave I a Bratislave V.

Chorobnosť na chrípku a chrípke podobné ochorenia bola 450,1 prípadov na 100-tisíc osôb v starostlivosti hlásiacich lekárov, s absolútnym počtom 897 ochorení. V minulom týždni bola chorobnosť 517,2 prípadov na 100-tisíc osôb. Najviac ochorení na chrípku bolo vo vekovej kategórii 19– až 24-ročných. Výskyt ARO a chrípky bol sporadický a komplikácie boli hlásené u 250 prípadov z celkového počtu ochorení.

Regionálny úrad upozorňuje, že naďalej platí zákaz návštev vo viacerých klinikách a oddeleniach v Nemocnici Ružinov, Nemocnici akademika L. Dérera na Kramároch, Nemocnici sv. Cyrila a Metoda v Petržalke a Nemocnici Staré Mesto. Zákaz návštev platí aj v Nemocnici Malacky, Národnom ústave detských chorôb, Národnom ústave srdcovocievnych chorôb a v Národnom onkologickom ústave v Bratislave.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM