Samospráva

Chodník na Jantárovej ulici v Jarovciach prešiel komplexnou rekonštrukciou. Všetky práce stihli v termíne

V Mestskej časti Bratislava Jarovce dokončili komplexnú rekonštrukciu chodníka na Jantárovej ulici, na ktorú dostali dotáciu 25-tisíc eur od BSK. Potvrdil to poslanec a predseda Komisie územného plánovania, výstavby, dopravy a životného prostredia Mestského zastupiteľstva v Jarovciach Richard Szabó.

Ilustračný obrázok k článku Chodník na Jantárovej ulici v Jarovciach prešiel komplexnou rekonštrukciou. Všetky práce stihli v termíne
Zdroj: TASR

„Firma, ktorá to robila, stihla práce ukončiť v stanovenom termíne, takže financie zúčtujeme BSK do v priebehu decembra,“ uviedol Szabó s tým, že MČ tak nebude musieť vrátiť kraju poskytnutú dotáciu vo výške 25-tisíc eur. Rekonštrukcia chodníka stála spolu 29 440, obec doplatí zo svojho rozpočtu 4 440 eur.

Do polovice decembra tohto roka by mali byť v Jarovciach vymenené aj okná na budove základnej školy. „Finančné prostriedky, ktoré na výmenu okien obec použije, sú z rozpočtu obce, zastupiteľstvo odsúhlasilo cenovú ponuku vo výške 9500 eur, ktorá bola najvýhodnejšia,“ doplnil Szabó s tým, že cena obsahuje montáž, demontáž a všetky stavebné práce, ktoré s tým súvisia.

Jarovce si v investičných prioritách na rok 2015 určili okrem iných aj štyri projekty, na ktoré prispel BSK. Najväčším projektom čo do rozsahu a nákladov na realizáciu bola práve rekonštrukcia chodníka na Jantárovej ulici v úseku od požiarnej zbrojnice po bytovky.

BSK prispel aj na projekt čiastočnej obnovy zariadenia v kuchyni Základnej školy s materskou školu, na projekt nového detského dopravného ihriska v objekte materskej školy, ako aj na spoluorganizovanie kultúrnej akcie „2. festival podunajskej kultúry.“ Dotácia od kraja predstavuje v tomto roku spolu 32 839 eur.

Prečítajte si tiež: Rekonštrukciu telocvične v Jarovciach začali za pomoci dobrovoľníkov

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM