Rôzne Správy

Chodíte do práce na bicykli? Bratislava podporí nemotorovú dopravu v meste

Do práce na bicykli je národná kampaň, ktorej hlavným cieľom je okrem iného motivovať zamestnávateľov, aby budovali vhodné podmienky pre tých, ktorí chodia do zamestnania na bicykli.

Ilustračný obrázok k článku Chodíte do práce na bicykli? Bratislava podporí nemotorovú dopravu v meste
Zdroj: TASR

Hlavné mesto sa aj tento rok aktívne zúčastní májovej kampane Do práce na bicykli. Cieľom participácie je podporiť alternatívne formy dopravy v meste.

Do práce na bicykli

V roku 2016 mala slovenská metropola zaregistrovaných najviac tímov a súťažiaci uskutočnili spolu takmer 25-tisíc jázd. „Firmy a inštitúcie v hlavnom meste vytvorili až 440 tímov, ktoré najazdili celkovo 220-tisíc km,“ spresnil primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal, ktorý verí, že aj túto bilanciu je možné v novom ročníku prekonať.

Súťaž bude prebiehať od 1. do 31. mája 2017. Jej vyhlasovateľom je národný cyklokoordinátor Peter Klučka, Ministerstvo dopravy a výstavby SR. Koordinátorom a odborným garantom súťaže je Občianska cykloiniciatíva Banská Bystrica.

Do práce na bicykli je národná kampaň, ktorej hlavným cieľom je podporiť rozvoj nemotorovej, predovšetkým cyklistickej dopravy v mestách, vyzvať samosprávy na Slovensku, aby vytvárali kvalitné podmienky pre ekologické druhy dopravy v meste. Cieľom je takisto motivovať zamestnávateľov, aby budovali vo svojich sídlach vhodné podmienky pre zamestnancov, ktorí dochádzajú do práce na bicykli a motivovať zamestnancov, aby viac používali túto formu alternatívnej dopravy pri každodennom cestovaní do práce.

Zdroj: Facebook
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM