Správy

Chodci a cyklisti by cez Starý most mohli prejsť už koncom týždňa

Magistrát Bratislavy sa domnieva, že cez most sa bude dať prejsť už v tomto týždni. Odvolacia lehota na tri kolaudačné rozhodnutia totiž už uplynula v nedeľu 15. mája, žiadne odvolania na magistrát však neprišli.

Ilustračný obrázok k článku Chodci a cyklisti by cez Starý most mohli prejsť už koncom týždňa
Zdroj: TASR

Mesto však musí ešte asi tri dni počkať na prípadnú poštu s odvolaním. Hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová uviedla, že zatiaľ žiadne odvolanie neevidujú.

V polovici apríla boli vydané tri kolaudačné rozhodnutia od stavebného úradu v Petržalke, Okresného úradu v Bratislave a špeciálneho stavebného úrad hlavného mesta, a to na stavebné objekty na petržalskej strane, samotný Starý most a Štúrovu ulicu. Od tohto momentu začala plynúť 30-dňová zákonná odvolacia lehota, po uplynutí ktorej kolaudačné rozhodnutia nadobúdajú právoplatnosť.

Začiatkom mája Bratislavský samosprávny kraj, ako špeciálny stavebný úrad pre mestské dráhy, informoval, že začal kolaudáciu električkovej dráhy na Starom moste a v Petržalke. Ústne pojednávanie spojené s miestnym zisťovaním je určené na 26. mája. Električky s cestujúcimi by tak mohli cez bratislavský Starý most do Petržalky začať jazdiť prvé júlové dni. O niekoľko dní skôr by však už mohli prejsť cez Štúrovu ulicu.

Čítajte aj: Električku na Starý most zatiaľ nepustili lehoty, župa skracuje termíny na doraz

Stavebné práce na výstavbe projektu prvej časti nosného systému MHD do Petržalky sa skončili 15. decembra 2015. Vzápätí požiadalo mesto o začatie kolaudačných konaní. Prvá kolaudácia týkajúca sa objektu Starého mosta sa začala 20. januára, následne boli podané návrhy na vydanie kolaudačného rozhodnutia aj na ostatné objekty.

Dokopy je to viac ako 140 objektov, ktoré sú rozdelené do desiatich kolaudačných konaní. Kolaudujú ich štyri úrady – špeciálny stavebný úrad hlavného mesta, bratislavská mestská časť Petržalka, BSK ako špeciálny stavebný úrad a Okresný úrad Bratislava.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM