Nina Táborská Rôzne

Chcete si zajazdiť v pelotóne? Príďte podporiť cyklistickú dopravu v Bratislave, koná sa Bike your city

Pridajte sa k cyklistickému pelotónu na čele s Filipom Polcom a pozrite si trial show majstra sveta Jána Kočiša už dnes. Za podujatím stojí prvá certifikovaná zelená kancelárska budova v Bratislave BBC 1 Plus a Cyklokoalícia v spolupráci s mestom.

Ilustračný obrázok k článku Chcete si zajazdiť v pelotóne? Príďte podporiť cyklistickú dopravu v Bratislave, koná sa Bike your city
Foto: Rastislav Búgel

Úspešný reprezentant v zjazdových disciplínach Filip Polc dnes o 17 hodine na Jarabinkovej ulici pred budovou BBC 1 Plus odštartuje cyklistický pelotón, ktorý bude pokračovať smerom na Prístavný most, popri Dunaji k Mostu SNP, odkiaľ sa cyklistický sprievod vráti naspäť k budove.

Bike your city je podujatie zamerané na podporu cyklistickej dopravy v hlavnom meste. Svojou účasťou budete môcť nie len aktívne využiť čas, ale zároveň aj vyjadriť svoj postoj k dôležitosti rozvoja mestskej cyklistiky a bratislavskej cyklistike ako takej.

Ako hovorí Radovan Mihálek, lízingový riaditeľ BBC 1 Plus, „sme radi, že môžeme formou podujatia Bike your city ponúknuť verejnosti zaujímavý program a zároveň tak spropagovať myšlienku používania bicykla ako alternatívneho dopravného prostriedku.“

O 18:15 je pre všetkých nadšencov pripravená atraktívna trial show Jána Kočiša. Pre tých čo nevedia, ide o majstra sveta v disciplíne trial. A aby sa len nehovorilo ale i konalo, v súvislosti so zlepšením podmienok pre cyklistov v našom meste pripravil organizátor aj viacero opatrení vo forme inštalácie dopravného značenia. To má predovšetkým cyklistom uľahčiť orientáciu k najbližším cyklotrasám.

Nezabudnite, že včera bola oficiálne otvorená a pokrstená nová trasa na Pribinovej ulici.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM