Tomáš Stupavský Rôzne

Chcete si vychutnať kávu v príjemnom prostredí? V centre Bratislavy je päť kaviarní, ktoré vás dostanú svojou výnimočnou atmosférou

Mnoho turistov, ale aj domácich obyvateľov Bratislavy, si myslí, že naše hlavné mesto to sú len nočné bary a diskotéky. No to nie je pravda. V centre sa nájde niekoľko kaviarní, v ktorých sa dá káva alebo čaj skutočne vychutnať a nehanbili by ste sa tam zobrať ani svojho známeho zo zahraničia.

Ilustračný obrázok k článku Chcete si vychutnať kávu v príjemnom prostredí? V centre Bratislavy je päť kaviarní, ktoré vás dostanú svojou výnimočnou atmosférou
Zdroj: TASR

Luxus a drahota to nie sú jediné ekvivalenty, ktoré vám zaručujú pohodlný zážitok strávený nad šálkou voňavej kávy. Naopak niekto má možno predstavu, že kaviareň na Slovensku znamená odporná káva, zafajčené prostredie, neochotný personál. To nie je pravda.

V centre Bratislavy sa nachádzajú aj podniky, ktoré sú cenovo dostupné a sú charakteristické svojou jedinečnou atmosférou. No nenájdete v nich iba Slovákov. Jeden by možno povedal, že zahraniční turisti vyhľadávajú iba drahé podniky v rámci hotelových komplexov, ale nie je tomu tak. Aj v týchto kaviarňach započuť angličtinu, nemčinu, taliančinu alebo španielčinu nie je nič nezvvyčajné:

1. Foxford na Obchodnej

Spojenie kníh, kávy a jedla, to presne ponúka novootvorená kaviareň Foxford na frekventovanej Obchodnej ulici. Martinus.sk, miestny e-shop s knihami, sa pred tromi rokmi spojil so sieťou kaviarní Shtoor a vytvoril tak novú kategóriu kaviarní. Počas tohto leta sa vyvinul nový koncept s názvom Foxford.

Kaviareň je umiestnená v originálnom priestore medzi knihami, kde na vás dýcha atmosféra intelektu. Aj vďaka ochotnému personálu sa tu dokážete porozprávať s priateľmi, čítať si knihy v pohodlí vankúšov, či dokonca pracovať pri príjemných tónoch klavíra. V kaviarni Foxford človek skutočne nájde kľud a pohodlie.

2. Shtoor na Štúrovej

Aj keď momentálne Štúrová ulica vyzerá ako po výbuchu, nachádza sa na nej útulná kaviareň, ktorá sa stala vhodným miestom na vychutnanie si dobrej kávy a lahodných koláčov.

Prevádzka dokonale zapadla do komplexu okolitých budov, pretože svojim charakteristickým exteriérom dokáže okoloidúcich zaujať. Kaviareň navštevuje aj množstvo mladých ľudí, pretože blízko sa nachádza Univerzita Komenského a cez cestu katedra Žurnalistiky.

3. Café Dias na Poštovej

Na Poštovej ulici nájdete jedno z najkrajších kníhkupectiev Panta Rhei. Okrem toho si tu môžete vychutnať kvalitne pripravenú kávu. Café Dias je súčasťou kníhkupectva a je skutočným spoločenským zážitkom. Na tomto mieste sa môžete podeliť s priateľmi so svojimi veľkými plánmi a nasať mnoho inšpirácií.

To všetko vám spríjemní káva tej najvyššej kvality, veľa druhov čajov a vína. Zaujímavý je aj výhľad cez sklenený výklad do ulíc veľkomesta.

4. La Putika Cafe na Klobúčnickej

Sieť kaviarni La Putika v Bratislave pozná snáď každý. Na Klobúčnickej ulici sa našla jedna z prevádzok, ktorá vás zaujme už len svojou výbornou polohou. Nachádza sa na rohu ulíc, ktorými sa dostanete na Kamenné námestie, ale aj k Primaciálnemu palácu.

Ponuka nápojov a delikates vás skutočne osloví, pretože je obsiahla a dostatočne pestrá. Ak máte chuť na dobrý zákusok alebo vás zvíja smäd dá sa tu nájsť kvalitné pivo, ktoré vám ho poradí uhasiť.

5. Urban Cafe na Námestí SNP

Kníhkupectvo Gorila.sk Urban Space, ktorého súčasťou je kaviareň Urban Cafe, sa nachádza v obchodnom dome Dunaj. Ak vojdete dovnútra ihneď si môžete sadnúť do útulného priestoru alebo vyjsť na pódium a pozorovať ruch ulice. Cukorničky v zaváraninových pohároch, tehličková stena, rôzne kožušinové taburetky, to všetko určite neujde vášmu zraku.

V podniku podávajú jednoduché jedlá, zákusky a samozrejme nápoje. Napríklad čaj dostanete v štýlovej konvičke. Toto miesto využívajú nielen ľudia na relax, ale aj ako miesto svojich pracovných stretnutí.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM