Aktualizované Nina Táborská Kultúra

Chcete sa skryť pred slnkom a užiť si víkend inak ako pri vode? Takáto je bratislavská ponuka

Víkend je opäť tu a s ním aj rôzne podujatia, s ktorými si môžete spríjemniť tieto horúce dni voľna inak, ako pri vode. Redakcia Bratislav24.sk pre vás vybrala tie najzaujímavejšie z nich. Pozrite sa, čo vás čaká už od zajtra.

Ilustračný obrázok k článku Chcete sa skryť pred slnkom a užiť si víkend inak ako pri vode? Takáto je bratislavská ponuka
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Sobota v Starej tržnici

V Starej tržnici sa počas soboty koná už tradične potravinový trh, ktorý prináša niekoľko noviniek a zmenu otváracej doby. Viac sa dočítate TU. Už zajtra sa môžete tešiť na novú ponuku, ktorá prinesie plnené quesadilly, domáce nátierky, nealkoholické Mojito či osviežujúcu pomarandžádu.

Sobota / 08:00 / Stará tržnica / Vstup voľný

Okrem trhu sa bude konať na poschodí aj detské divadielko: Za siedmimi horami a dolinami, žil statočný a odvážny Rytier Bajaja. Raz vo sne zbadal dievča, poviem vám, ako kvet, volalo: Pomoc, pomoc! Na celý šíry svet. A tak sa vybral za ňou…

Chcete sa dozvedieť viac? Príďte zoberte svoje ratolesti a a pridajte sa k publiku.

Sobota / 11:00 / Stará tržnica / Vstup voľný

Sobotňajšie tvorivé dielne v Petržalke

V areáli hotela Bonbón sa v sobotu bude čarovať s farbami a vodou. Sobota bude o rybkách a morských vílach. Tvorivé dielne sú súčasťou Kultúrneho leta v Petržalke. Sobotňajšie tvorivé dielne prebiehajú vždy v sobotu na detskom ihrisku hotela. V nedeľu sa tu zase konajú Nedeľné divadielka.

Sobota / 14:00 / Detské ihrisko v areáli hotela Bonbón / Vstup voľný

Benefičná warm-up párty a BBQ Vegánskych hodov Bratislava 2015

Neviete sa dočkať Vegánskych Hodov Bratislava 2015? Užite si ich predčasne na ďalšej z rady obľúbených letných warm-up párty. Určená je pre všetkých, čo si chcú užiť trochu skvelej hudby a vegánskeho jedla. Pripravený je celodenný program a to najlepšie z begánskej kuchyne. Výťažok z podujatia poputuje na realizáciu samotných Vegánskych hodov.

Na výnimočne otvorenom dvore Fugy vás už od skorého poobedia budú čakať zaujímavé jedlá ako napríklad klasický robi burger priamo z grilu s domácou sojanézou a BBQ omáčkou, ale aj ďalšie špeciality. Viac sa dočítate TU.

Sobota / 15:00 / FUGA – Námestie SNP 24 / 4 eurá

inline jazda Pezinok

Korčuliari sa môžu tešiť na spoločnú jazdu v Pezinku. Pridať sa môžu aj cyklisti. Trasa pri západe slnka meria približne 11 km a povedie z mesta popod vinohrady a späť. Súčasťou večera budú aj rôzne iné aktivity.

Sobota / 18:00/ Radničné námestie Pezinok / Vstup voľný

Leto na DDI

Poznáte všetky pravidlá cestnej premávky? S Dopravnou políciou z Dúbravky si ich teraz môžete zopakovať. Detské dopravné ihrisko ZO Junior v Dúbravke organizuje počas letných prázdnin aj niekoľko dopravno-vzdelávacích a športovo-zábavných akcií pre tých najmenších ale i celé rodiny.

Sobota / 16:00 – 19:00 / Detské dopravné ihrisko ZO Junior

Slepá spravodlivosť

Zaujíma vás, ako mučili vinníka v stredoveku? nenePotom si chajte ujsť nočné prehliadky „Slepá spravodlivosť“. Tajomné hradné podzemie opäť ožíva príbehom. Emília Vášáryová ako hradná pani, Peter Šimun ako hlavný sudca. Stredoveký súdny proces na hrade Červený Kameň započne znova už túto sobotu.

Sobota / 19:00 / Hrad Červený kameň SNM

Bazár na hrade Devín

Tradičný a obľúbený bazár na hrade Devín so sebou prináša starožitnosti, pravé vintage kúsky aj remeselnú výrobu. Tých najmenších čaká o 11:00 zábavný program – detské divadielko O dráčikovi Ohniváčikovi.

Nedeľa / Hrad Devín / 10:00 / 4 eurá (seniori 2 eurá)

Aglaja (Belgicko)

Ukončite nedeľu kultúrou. Na námestí pred OC Eurovea vás čaká v nedeľu zaujímavé vystúpenie belgickej tanečnej skupiny Aglaja.

Nedeľa / 19:00 / Eurovea Galleria / Vstup voľný

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM