Alexandra Húsková Rôzne

Chcete niečo podniknúť a neviete s kým? Gettpal je tu pre vás

Hľadáte ľudí s rovnakými záujmami, prisťahovali ste sa do Bratislavy, alebo ste sa rozišli s partnerom? Skúste skupinu Gettpal na facebooku. Gettpal je pre tých, ktorí chcú niečo robiť a nemajú s kým. Spája ľudí na základe spoločných aktivít a pridanou hodnotou je slušnosť.

Ilustračný obrázok k článku Chcete niečo podniknúť a neviete s kým? Gettpal je tu pre vás
Zdroj: Dnes24.sk

Stretnúť sa naživo, nielen na sociálnej sieti

Skupina môže pomôcť všetkým, ktorí chcú niečo robiť, ale nemajú s kým. Na profile skupiny sa stále niečo deje, každý deň tam nájdete výzvy na šport, či koncert, alebo posedenie v podniku pri spoločenskej hre. Plánujú sa tam výlety, turistika, návštevy kina, koncertu…našli sme napríklad aj ponuku na odvezenie na nákupy do Hainburgu.

„Je to slovenský projekt a koncept je unikát,“ uviedol pre Bratislava24.sk Róbert Uhrín, tridsaťročný ambiciózny mladý muž z Banskej Bystrice. Ambíciou Gettpalu je, aby sa ľudia spájali a nesedeli len doma za počítačom, či s mobilom v ruke.

Nekomunikovať len vo virtuálnom svete, ale aby sociálna sieť pomohla ľuďom stretnúť sa naživo – je jedným z hlavných cieľov skupiny.

Gettpal – Získať blízkeho priateľa. Názov skupiny je odvodený od spojenia: Get = získať, pal = priateľ.

Skupiny Gettpal sú zriadené vo všetkých krajských mestách v Čechách a na Slovensku. „Najlepšie nám však funguje Bratislava, kde máme skoro 2 500 členov za tri mesiace fungovania,“ hovorí Róbert.

Kohokoľvek na čokoľvek. Podmienkou je slušnosť

„Našou pridanou hodnotou je slušnosť. Keď nám členovia nahlásia akékoľvek obťažovanie, my sa vyjadríme ku konkrétnemu komentáru, upozorníme na porušenie pravidiel a v závislosti od sťažnosti, neprispôsobivých členov vymažeme,“ hovorí Róbert. Skupinu spravujú dvaja adminovia.

„My sa nechceme zapáčiť každému, prioritou je, aby našej skupine členovia dôverovali. Ľudia sa musia prispôsobiť našim pravidlám komunikácie. Oni sami si potom skupinu aj chránia,“ hovorí Róbert Uhrín.

Gettpal spája ľudí s rovnakými záujmami a cieľom je znížiť sociálnu izoláciu. Nefunguje však ako zoznamka. „Cieľom je, aby ľudia prišli na stretnutia uvoľnení, zahrali si karty, volejbal, či len sa tak stretli,“ uviedol Róbert. „Chceme prinášať ľuďom šťastie,“ dodáva.

Približne raz za 6 týždňov organizátori pripravia akciu pre nových členov. „Mali sme grilovačku. kde sa zišlo 57 ľudí, ktorí sa predtým nepoznali. Prišli úplne sami. Mnohí ľudia sa obávajú, že si nebudú mať čo povedať a nakoniec sú prekvapení, ako dobre sa zabavili,“ hovorí Robert Uhrín.

Ako prebieha prijímanie nových členov?

Každý jeden profil admini kontrolujú. Mal by mať reálnu fotku. „My musíme vidieť, že človek komunitne funguje, že komunikuje s priateľmi, aby u nás neboli vymyslené a skryté profily,“ vysvetľuje Róbert. Kontroluje sa aj facebookový „timeline“.

„Keď nás o členstvo požiada človek, ktorý má prázdnu stenu, píšeme mu ďalej a pýtame sa, prečo chce vstúpiť do našej skupiny. Podľa toho, ako prebieha naša komunikácia sa rozhodneme o jeho prijatí,“ vysvetľuje postup prijímania Róbert.

Denne sa do skupiny prihlasuje približne dvadsať ľudí. Na facebooku skupinu nájdete TU. Internetová stránka skupiny je TU.

Plány

Róbert Uhrín začal na skupine pracovať sám, teraz má v tíme už osemnásť ľudí. „Oslovila ich moja myšlienka a vízia,“ priznáva. Gettpaláci plánujú spustiť vlastnú sociálnu sieť, ako aj vlastnú mobilnú aplikáciu. Tu budú mať členovia uľahčenú komunikáciu, aj bezpečnosť.

Cieľovou skupinou sú zatiaľ ľudia vo vekovej kategórii 24 – 40 rokov. Priemer skupiny je v súčasnosti okolo 30 rokov. Sú tam pracujúci, väčšinou single ľudia, ktorí žijú „busy život“ Bratislavčana.

Svojim členom chcú organizátori priniesť aj výhody, v súčasnosti dohadujú zľavy v podnikoch, platné špeciálne pre „Gettpalákov“.

V budúcnosti plánujú pripraviť verziu aj pre seniorov, ktorí žijú aktívny život a chcú sa stretávať.

Prečítajte si aj:

Na pozadí tradícií nájdite svoj súčasný vzťah k Dunaju: Zažite príjemný večer na SOARÉ

Top 5 tém týždňa: Vyrúbané stromy, parkovacia politika aj upratovanie v Starom Meste

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM