Rôzne

Chcete cítiť studený pot a zimomriavky strachu? Strašidlá na Smolenickom zámku sa o to postarajú!

Neďaleko Bratislavy, v zámku, ktorý nájdete kúsok za Modrou, sa v poslednú októbrovú sobotu stretnú zvláštne úkazy. O zábavu i zimomriavky nebude núdza.

Ilustračný obrázok k článku Chcete cítiť studený pot a zimomriavky strachu? Strašidlá na Smolenickom zámku sa o to postarajú!
15
Galéria
Zdroj: TASR

Romantický Smolenický zámok aj túto jeseň otvára brány pre všetkých milovníkov strašidelných príbehov a fantastických kostýmov. Počas víkendu 28. a 29. októbra sa do Smoleníc totiž chystajú strašidlá od výmyslu sveta.

Poďte sa báť!

Smolenice a ich okolie, ukrývajúce viacero zaujímavých tajomstiev, sú čarovné aj na jeseň a strašidelná atmosféra ich návštevu správne okorení. Urobte si skvelý víkend a príďte sa trochu báť. Občianske združenie Karpatoš uzavrelo už po tretí raz zmluvu so strašidlami „prvej triedy“. Po vlaňajšom a predvlaňajšom úspechu, sa na tohtoročné podujatie pripravili ešte dôkladnejšie. Zimomriavky hrôzy sú zaručené a tak vstup odporúčajú dospelým a deťom starším ako 6 rokov.

Počas obľúbeného podujatia je pre rodičov a ich ratolesti pripravený pestrý program. Okrem remeselných trhov, maľovania na tvár a lukostreľby na vás čakajú aj ďalšie sprievodné akcie. Na zámku cez víkend stretnete amatérskych hercov, tanečnú skupinu 2Dance z Trnavy a tiež dobrovoľníkov z Občianskeho združenia Karpatoš.

sobota – nedeľa / zámok Smolenice / objednávky vstupeniek môžete posielať na email karpatos.oz@gmail.com, priamo na mieste vstupenky nekúpite

Smolenický zámok stojí za návštevu

Na mieste dnešného Smolenického zámku na úpätí Malých Karpát stál kedysi stredoveký hrad. Postavili ho v 14. storočí ako posledný zo strážnych hradov pri malokarpatských priesmykoch. Na konci 18. storočia hrad spustol a neskôr, na začiatku 19. storočia, vyhorel. Zostali z neho na dlhý čas iba ruiny.

Prvé práce na hradbách zámku sa začali v roku 1887 úpravou bášt. Bašty zo starého hradu zostali, len ich nadstavili a zastrešili. Gróf Pálffy dal zámok postaviť vo vlastnej réžii podľa návrhu architekta Jozefa Huberta.

Na začiatku 20. storočia začali stavať na hradných ruinách terajší Smolenický zámok. Dobudovaný bol až po roku 1945. Po vojne sa majiteľom zámku stal štát, zámok prevzala Slovenská národná rada a vybrala si ho za svoje letné sídlo. Zámok dostavali a zariadili. V roku 1953 bol odovzdaný Slovenskej akadémii vied. Stal sa reprezentačným miestom pre stretnutia vedcov z celého sveta. Vo vnútri zámku sa nachádza niekoľko štýlovo upravených salónov a chodieb.

Smolenice strašidlá
15
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM