Nina Táborská Rôzne

Chcete aj vy špeciálne číslo Charlie Hebdo? Satirický týždenník dorazil do Bratislavy. Vieme kde ho kúpite

Špeciálne vydanie francúzskeho satirického týždenníka Charlie Hebdo môžete kúpiť aj v Bratislave. Dovozca a distribútor zahraničnej tlače na Slovensko Interpress Slovakia prinesol dnes limitovaný počet výtlačkov.

Ilustračný obrázok k článku Chcete aj vy špeciálne číslo Charlie Hebdo? Satirický týždenník dorazil do Bratislavy. Vieme kde ho kúpite
Zdroj: Dnes24.sk

Distribútor priviezol na Slovensko 100 kusov satirického týždenníka s karikatúrou proroka Mohameda na obálke.

Ako nás informovala Doris Bacigalová z Interpress Slovakia, „najnovšie číslo je už v Bratislave a ľudia si ho budú môcť kúpiť na obed v predajni Interpresshop v centre mesta.“

Desať kusov francúzskej verzie týždenníka je určených pre francúzsku ambasádu, rovnaký počet poputuje na benefičnú akciu, z ktorej finančný výťažok sa pošle priamo redakcii Charlie Hebdo a zostávajúce kusy budú vo voľnom predaji v Bratislave aj v Košiciach.

Špeciálne vydanie Charlie Hebdo sa bude predávať dnes od 12:00 hodiny na Sedlárskej ulici 2 v Bratislave. „Do Košíc dorazí až zajtra,“ informovala Bacigalová.

Satirický týždenník vychádzal v 60-tisícovom náklade. Najnovšie mimoriadne číslo kvôli tragédii, ktorá postihla redakciu, vyšlo v trojmiliónovom náklade. Avšak, vďaka obrovskému záujmu čitateľov z celého sveta sa redakcia Charlie Hebdo rozhodla pre dotlač, a tak napokon týždenník vyjde v päťmiliónovom náklade.

Prvá časť nákladu, ktorá vyšla vo Francúzsku ešte v stredu v počte 656-tisíc kusov, sa okamžite vypredala. Celkovo bude špeciálne vydanie možné kúpiť v 25 krajinách sve­ta.

Pri streľbe, ktorú rozpútali v redakcii týždenníka bratia Said a Chérif Kouachiovci minulý týždeň, zahynulo spolu 12 ľudí. Medzi nimi aj kľúčoví karikaturisti – Stéphana Charbonniera, publikujúci pod menom Charb, Georgea Wolinského, Jeana „Cabu“ Cabuta a Bernarda „Tignous“ Verlhaca.

Prečítajte si tiež: Charlie Hebdo v Bratislave vypredali skôr, než sa vôbec dostal na pulty

Charlie Hebdo na Slovensku
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM