Rôzne Správy

Chátrajúca sýpka v Jarovciach sa zmení na moderný polyfunkčný komplex

Starú sýpku v bratislavskej mestskej časti Jarovce nepostihne osud niektorých industriálnych a kultúrnych areálov, ktoré v hlavnom meste v ostatných rokoch zanikli.

Ilustračný obrázok k článku Chátrajúca sýpka v Jarovciach sa zmení na moderný polyfunkčný komplex
5
Galéria
Zdroj: Facebook

Starú sýpku v bratislavskej mestskej časti Jarovce nepostihne osud niektorých industriálnych a kultúrnych areálov, ktoré v hlavnom meste v ostatných rokoch zanikli.

Zo starej sýpky moderný komplex

Chátrajúce budovy niekdajšej sýpky na začiatku Jaroviec sa budú revitalizovať do moderného komplexu Nová Sýpka. Potvrdil to vicestarosta a poslanec Jozef Uhler. „Revitalizácia a nové využitie starej sýpky je podľa nás oveľa lepšie riešenie, ako keby sme tento historický objekt jednoducho nechali zbúrať“, povedal Uhler.

Nová Sýpka – Design Center Jarovce, ktorá vyrastie na severovýchodnom okraji intravilánu mestskej časti Jarovce rekonštruovaním zachovaných budov bývalej sýpky a dostavbou niekoľkých nových objektov, poskytne nielen nové byty, ale mala by sa stať aj novým komunitným centrom Jaroviec.

Čítajte aj: V Jarovciach majú unikátne workoutové ihrisko. V čom spočíva jeho jedinečnosť?

Byty, wellness, knižnica

V polyfunkčnom komplexe so 40 bytmi, loftovými kancelárskymi priestormi, ateliérmi a priestormi pre retail je vyčlenený pomerne veľký priestor pre širšie komunálne využitie, ako je knižnica, tanečná sála alebo wellness. „Projekt po dokončení rozšíri služby v našej mestskej časti, ktorá čelí masívnemu rozvoju v podobe výstavby individuálnych rodinných domov, pričom služby a kvalitné verejné priestranstvá jej zatiaľ chýbajú“, doplnil Uhler.

Prípravné práce, samotná revitalizácia a realizácia projektu sa rozbehne po získaní všetkých povolení, predpoklad je, že ešte v tomto roku. Prvá etapa výstavby by sa mala dokončiť v roku 2017, celý projekt má byť hotový o rok neskôr.

Čítajte aj: V Jarovciach možno bude Film Park

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM