Jakub Haršany Správy Samospráva

Chátrajúca budova bývalých jaslí sa premení na materskú školu

S nedostatkom miest pre najmenších bojujú aj v bratislavskej Dúbravke. Problém má vyriešiť rekonštrukcia zničenej budovy na Fedákovej ulici.

Ilustračný obrázok k článku Chátrajúca budova bývalých jaslí sa premení na materskú školu
6
Galéria
Zdroj: Bratislava - Dúbravka

Mestská časť Dúbravka je zriaďovateľom desiatich materských škôl. Ani tento počet však nepostačuje na pokrytie všetkých žiadostí o miesto v predškolských zariadeniach.

Málo miesta pre škôlkárov

„Vlani miestny úrad nevyhovel 260 žiadostiam o prijatie, tento rok je číslo lepšie. K dnešnému dňu nemáme umiestnených 91 detí,“ Bratislava24.sk informovala Lucia Marcinatová z tlačového oddelenia miestneho úradu v Dúbravke.

Problém s nedostatkom miest má vyriešiť rekonštrukcia zničenej budovy na Fedákovej ulici, kde by mala vzniknúť nová materská škola.

Práce na objekte sú momentálne v plnom prúde. „Rekonštrukcia začala v priebehu novembra a mala by trvať asi do leta. V septembri tu chce mestská časť otvoriť štvortriednu materskú školu,“ prezradila plány vedenia Marcinatová.

Dlhé roky chátrala

Budova v minulosti slúžila ako detské jasle. „Bývalé vedenie Dúbravky ukončilo prevádzku súkromných jaslí v roku 2009 s dôvodom, že v objekte bude fungovať zariadenie pre seniorov. Tento prísľub však ostal len na papieri a budova odvtedy chátrala,“ dodala hovorkyňa s tým, že v priestoroch budovy pôsobil ešte aj bytový podnik.

Ešte donedávna slúžili steny bývalých jaslí ako plátna pouličných sprejerov a už na budúci rok by sa mohli stať súčasťou nového domova pre malých Dúbravčanov. Nielen mestská časť, ale aj miestni obyvatelia sa tomuto projektu určite potešia.

Rekonštrukcia zničenej budovy v Dúbravke
6
Galéria
Zdroj: Bratislava - Dúbravka
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM