Nina Táborská Rôzne

Charlie Hebdo v Bratislave vypredali skôr, než sa vôbec dostal na pulty

Stovka francúzskych humoristických časopisov Charlie Hebdo dorazila dnes do Bratislavy, kde sa mala začať predávať presne napoludnie. O mimoriadne vydanie je veľký záujem na celom svete, je prvé od teroristického útoku na redakciu v Paríži, pri ktorom zahynulo 12 ľudí. Zohnať ho je takmer nemožné.

Ilustračný obrázok k článku Charlie Hebdo v Bratislave vypredali skôr, než sa vôbec dostal na pulty
Zdroj: TASR

„Kdeže, všetky sú už predané, teda presnejšie zarezervované,“ schladí nás predavačka v predajni Interpress na Sedlárskej ulici. Pod pultom síce ešte žiari zelená obálka s prorokom Mohamedom, k mimoriadnemu vydaniu sa ale dostanú len tí, ktorí si ho včas rezervovali.

„Dostali sme 60 kusov, no objednávky máme na 150,“ dozvedáme sa. Vraj bude aj dotlač, ak máme záujem, môžeme sa pripísať na zoznam. Hneď dostávame aj pero a kúsok papiera husto popísaný menami Bratislavčanov, ktorí zatúžili po britkom humore, ktorý ide neraz za hranicu.

Distribútor na Slovensko doviezol stovku časopisov, z ktorých desať putuje na francúzsku ambasádu a rovnaký počet poputuje do dražby na benefičnú akciu, z ktorej výťažok pôjde priamo humoristickej redakcii. Niekoľko kusov mieri aj na východ krajiny, s predajom sa v Košiciach začne až zajtra.

Prečítajte si tiež: Chcete aj vy špeciálne číslo Charlie Hebdo? Satirický týždenník dorazil do Bratislavy. Vieme kde ho kúpite

Dôvodom teroristického útoku na redakciu Charlie Hebdo boli opakované karikatúry Mohameda, čo islam nedovoľuje. Prorok je aj na titulke aktuálneho vydania a v ruke drží tabuľku s nápisom „Je suis Charlie“. Titulok vydania hovorí „Tout est pardonné“ (Všetko je odpustené). Prvá časť nákladu, ktorá vyšla vo Francúzsku ešte v stredu v počte 656-tisíc kusov, sa okamžite vypredala.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM