Webnoviny - Rôzne

Cesty v správe Bratislavy sú zjazdné

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA

BRATISLAVA 11. februára (WEBNOVINY) – Cesty v správe hlavného mesta Bratislava sú napriek sneženiu od stredajšej noci zjazdné. Ide o cesty I. a II. triedy. Pre agentúru SITA to uviedla hovorkyňa bratislavského primátora Beatrice Szabóová. V pohotovosti je všetkých 60 mechanizmov a 83 pracovníkov zimnej služby. Výraznejšie problémy nezaznamenala ani mestská hromadná doprava. Podľa hovorcu Dopravného podniku Bratislava (DPB) Petra Kaveckého neboli hlásené žiadne väčšie meškania spojov, prejazdné sú aj kopcovité terény. Klasické zdržania sú podľa neho pre dopravnú špičku v okolí Čilížskej.

Mestskí cestári začali s odhŕňaním snehu okolo 23:00. Sústredili sa najmä na Dúbravku, kde sa sneh na cestách držal, v iných lokalitách sa topil. O druhej hodine nadránom bolo nariadené prvé celomestské posýpanie. To sa zopakovalo aj o 4:30, pribudlo však aj pluhovanie. Najviac práce si vyžiadala Dúbravka, kde sa vykonali tri zásahy. Podľa Szabóovej prišla dvakrát požiadavka aj na sprejazdnenie Železnej studničky. Magistrát však aj upozorňuje, aby boli ľudia opatrní a aby vodiči prispôsobili rýchlosť jazdy stavu vozovky. Situáciu na cestách komplikujú aj dopravné nehody.

So snehom „bojuje“ aj mestská časť Petržalka. V teréne je všetkých osem mechanizmov a 35 pracovníkov zimnej služby. Ich prioritou bolo zabezpečiť najprv zjazdnosť a schodnosť ciest a chodníkov k školským zariadeniam a zdravotným strediskám. Podľa hovorcu Petržalky Ľubomíra Andrassyho by mali v súčasnosti odhŕňať sneh aj na ďalších komunikáciách v správe mestskej časti. Ako uviedol pre agentúru SITA, do ulíc vyšli aj inšpektori verejného poriadku. Tí okrem iného upozorňujú správcov bytových domov na ich povinnosť čistiť chodníky priľahlé k domom. Samospráva však opätovne priznáva, že ani z hľadiska kapacity, ani z hľadiska techniky nie je v takomto počasí schopná zabezpečiť úplnú zjazdnosť ciest a schodnosť chodníkov. Ľudia by tak mali byť opatrní.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM