Nina Táborská Samospráva

Nové trolejbusy na bratislavských cestách už stihli pokrstiť vandali. Odviezli ste sa nimi už aj vy?

Celkovo v uliciach hlavného mestá už jazdí 22 nových trolejbusov, ktoré si pochvaľujú nie len samotní vodiči ale aj cestujúci. Poskytujú väčší komfort, sú nízkopodlažné a plne klimatizované. Ako je už ale zvykom, aj nové trolejbusy sa už stihli stať terčom vandalov.

Ilustračný obrázok k článku Nové trolejbusy na bratislavských cestách už stihli pokrstiť vandali. Odviezli ste sa nimi už aj vy?
Zdroj: TASR

Sedem kĺbových nových vozidiel Dopravný podnik Bratislava nasadil na najvyťaženejšie trolejbusové linky č. 201 a 202. Zabezpečuje sa nimi obsluha sídliska Dolné Hony.

Pätnásť sólo trolejbusov je zase nasadených na linky č. 204, 206, 209, 210, 211 a 212. Tie obsluhujú hlavne Kramáre, kde je viacero zdravotníckych zariadení. Trolejbusy tým, že sú nízkopodlažné, plne klimatizované a komfortné najmä pre starších občanov veľmi zjednodušujú prepravu cestujúcich, ktorí navštevujú nemocnice a ústavy práve v oblasti Kramárov.

Frekventovaná je aj linka č. 210, ktorá spája autobusovú a hlavnú železničnú stanicu. Aj z tohto dôvodu DPB nasadil na túto linku nový trolejbus.

Vandalizmu sa nevyhnú

Bohužiaľ, aj nové trolejbusy sa už stihli stať terčom vandalov. Niekoľko krát boli v interiéroch pokreslené sedadlá a steny. Na jednom trolejbuse dokonca vandal poškodil bezpečnostné kladivko.

Dopravný podnik po vandaloch vozidlá vyčistil a zároveň vyjadril ľútosť, že cestujúca verejnosť sa takto správa k verejnému majetku.

Väčší komfort

Nové trolejbusy sú podobne ako všetky vozidlá DPB najviac vyťažené v čase prepravných špičiek, no na rozdiel od starších trolejbusov poskytujú viac miest na sedenie, takže aj v čase špičky poskytujú vyšší komfort cestovania.

Dopravný podnik informuje, že aj ďalšie vozidlá, ktoré budú v zmysle zmluvného harmonogramu dodané, skvalitnia služby verejnej dopravy a cestujúci to pocítia pozitívne.

Informácie poskytol Dopravný podnik Bratislava.

Po Bratislave jazdia nové trolejbusy
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM