Aktualizované Nina Táborská Rôzne

Cestujúci pripravte sa: MHD v niektorých mestských častiach môže meškať aj 30 minút

Pre sneženie a námrazu na komunikáciách meškali v ranných hodinách spoje MHD v centre Bratislavy približne desať minút. V okrajových častiach hlavného mesta, ako sú napríklad Dolné Hony, Devínska Nová Ves a v kopcovitých terénoch, kde je doprava problematická, až 30 minút.

Ilustračný obrázok k článku Cestujúci pripravte sa: MHD v niektorých mestských častiach môže meškať aj 30 minút
Zdroj: TASR

Hoci sa pred obedom podarilo tieto meškania prostriedkov MHD vyriešiť, vzhľadom na sneženie verejná doprava opäť mešká, v centre aktuálne do 5 minút a v okrajových častiach mesta maximálne do 15 minút. Ako Bratislava24.sk informovala Zuzana Vachová z Dopravného podniku Bratislava, „MHD v hlavnom meste jazdilo pred obedom podľa platných cestovných poriadkov. Na výzvu dispečingu DPB bol vykonaný celomestský posyp, takže vozidlá MHD jazdili bez meškaní.“

Dispečing DPB však musel vzhľadom na neutíchajúce sneženie opätovne požiadať Magistrát o posyp komunikácií. MHD premáva všade, zatiaľ aj v kopcovitých terénoch, cestujúca verejnosť ale musí počítať s meškaniami.

Koľajové trate a výhybky zamestnanci Dopravného podniku čistia nepretržite tak, aby boli trate aj v prípade nasneženia prejazdné. Na nočnú zmenu od 18:00 je zabezpečené čistenie koľajových tratí a výhybiek a zdvojené osádky na čistenie výhybiek pre plynulosť električkovej dopravy.

Zároveň zamestnanci Dopravného podniku čistia zastávky aj počas noci, dnes bola tiež vyhlásená pohotovosť na dočistenie a posyp zastávok MHD.

V nočných hodinách po bežnej premávke vozidiel MHD Dopravný podnik Bratislava zabezpečuje špeciálne námrazové vozidlá, ktoré udržujú trakčné vedenie v prevádzkyschop­nom stave.

Za uplynulé tri dni DPB napriek nepriaznivým poveternostným podmienkam nezaznamenal ani jedinú dopravnú nehodu.

Informácie aktualizujeme. O situácii na bratislavských cestách vás budeme aj naďalej informovať.

Foto: Ilustračné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM