Správy

Cestujúci hodnotia bratislavskú MHD. Aké sú ich reakcie?

Už viac než 1 000 hodnotení dostal Dopravný podnik Bratislava (DPB) od ľudí, ktorí využívajú mestskú hromadnú dopravu. Čo prezradili cestujúci na bratislavskú MHD?

Ilustračný obrázok k článku Cestujúci hodnotia bratislavskú MHD. Aké sú ich reakcie?
16
Galéria
Zdroj: TASR

Dopravný podnik sa rozhodol komunikovať s verejnosťou aj cez nezávislý hodnotiaci systém Staffino. Túto možnosť spustil ešte na jeseň minulého roka. Odvtedy vedeniu podniku poslali 1 096 hodnotení, z toho až 783 tvoria pochvalné reakcie. Počet poďakovaní milo prekvapil aj vedenie dopravného podniku.

Hodnotiace kategórie

„Veľmi nás teší, že cestujúci v hlavnom meste hodnotia kvalitu cestovania v bratislavskej MHD aj cez túto aplikáciu. Ceníme si, že máme možnosť poznať spätnú väzbu, čo nám umožňuje ešte viac pracovať na skvalitnení našich služieb,“ povedal predseda predstavenstva a generálny riaditeľ DPB, a.s. Milan Urban.

Pri hodnotení cez Staffino si cestujúci môžu na webe www.staffino.sk/dpb alebo cez mobilnú aplikáciu vyhľadať linku, ktorú využili a vybrať si jednu z troch hodnotiacich kategórií – komfort jazdy, čistotu vozidla alebo časovú presnosť spojov a napísať k nim svoj názor. Každá pochvala či pripomienka sa dostáva na príslušné oddelenie dopravného podniku, ktorý sa ňou zaoberá. Ide o jednoduchý a efektívny nástroj na komunikáciu s cestujúcimi a riešenie ich postrehov.

Reakcie cestujúcich

Cestujúci si podľa reakcií v aplikácii najviac obľúbili električky, vyzdvihujú najmä moderné súpravy, nové linky aj ich presnosť. Pochvalám od verejnosti sa tešia aj trolejbusy. Cestujúci často vyzdvihujú ústretovosť vodičov pri prestupoch, komfort jazdy, ale aj čistotu vozidiel. Autobusy sú stále v štádiu modernizácie, aj preto dostali viac pripomienok, navyše, do hodnotenia ich DPB zaradil až od nového roka. Naopak najviac im prekáža časová nepresnosť a komfort jazdy pri autobusoch.

„Konštruktívna kritika od cestujúcich nám pomáha pri odstraňovaní nedostatkov a tiež pri celkovom skvalitňovaní verejnej dopravy v hlavnom meste. S pripravovanou modernizáciou autobusov, rozšírením tímu vodičov, efektívnejšou údržbou vozidiel a ďalšími novinkami budeme ešte lepší,“ dodáva Milan Urban.

Ilustračný obrázok

Električky už premávajú po Štúrovej
16
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM