Ľuba Lesná Samospráva

Cesta Nad Sihoťou potrebuje spevnenie. Karlova ves rieši dôsledky nedávnych lejakov

Starostka Karlovej vsi Iveta Hanulíková musí v týchto dňoch riešiť dôsledky prírodných katastrof, ktoré sa stali v predošlých dňoch pre intenzívne dažde.

Ilustračný obrázok k článku Cesta Nad Sihoťou potrebuje spevnenie. Karlova ves rieši dôsledky nedávnych lejakov
Zdroj: TASR

Prudké dažde zapríčinili, že sa zosunula pôda a niekoľko stromov zo svahu nad Devínskou cestou. Doteraz je na začiatku cesty Nad Sihoťou zákaz vjazdu všetkých vozidiel. „Aby sme chránili občanov, uzatvorili sme túto cestu a zamedzili pohyb akýchkoľvek vozidiel a ľudí v ohrozenom úseku“, vysvetlila Iveta Hanulíková pre náš portál. Dodala, že kvôli tomu, aby sa zabezpečil prechod vozidiel po Devínskej ceste, boli autá presmerované na parkovisko pri vstupe na Ostrov Sihoť.

Zasadal krízový štáb

V utorok 4.septembra zasadal krízový štáb. Starostka nám oznámila, že sa na ňom dohodli, čo ďalej. „Chceme od diaľničiarov zapožičať betónové zátarasy, ktoré budú chrániť prechádzajúce vozidlá a bude tak možno spriechodniť jeden jazdný pruh smerujúci do Devína a Devínskej Novej Vsi“, povedala.

Dodala, že autá z opačného smeru, by chodili stále po priľahlom parkovisku.

„Toto umožní lepšiu priechodnosť cez Devínsku cestu bez ohrozenia vodičov ďalšími možnými zosuvmi,“ podčiarkla starostka.

Miesto stále monitorujú. Starostka má totiž obavy aj z iného. Pod cestou Nad Sihoťou sú uložené rozvody plynu, vody a kanalizácia. „Preto sme okamžite vyzvali správcov ako Slovenský plynárenský podnik a Bratislavskú vodárenskú spoločnosť, aby venovali miestu náležitú pozornosť, aby nedošlo k odstávke týchto sietí.“

Treba spevniť svah

Určite bude potrebné podľa starostky spevniť svah oporným múrom, aby sa ohrozovala frekventovaná Devínska cesta, ani rodinné domy, ktoré sú na ceste Nad Sihoťou. Hanulíková preto chce žiadať, aby mestské zastupiteľstvo vyčlenilo finančné prostriedky na spevnenie svahu. „Z našej strany boli vykonané preventívne opatrenia,“ zdôraznila na záver.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM