Tomáš Stupavský Kultúra

Český spevák Tomáš Klus mieri do Bratislavy. Pozrite sa, kde a kedy sa s ním budete môcť budúci týždeň stretnúť

Možno ste to ani nevedeli, ale český pesničkár a jeden z najobľúbenejších spevákov posledných rokov Tomáš Klus sa chystá na jeden rok prerušiť svoju hudobnú kariéru. Pred pauzou odohrá populárny interpret na Slovensku jeden koncert, no ešte predtým príde do Bratislavy pozdraviť svojich fanúšikov.

Ilustračný obrázok k článku Český spevák Tomáš Klus mieri do Bratislavy. Pozrite sa, kde a kedy sa s ním budete môcť budúci týždeň stretnúť
Zdroj: Dnes24.sk

V októbri tohto roka si berie Tomáš Klus ročnú dovolenku od koncertovania a dovtedy už na Slovensku odohrá len jediný koncert, v septembri v Košiciach.

Ešte predtým však príde do Bratislavy, konkrétne zavíta v pondelok 6. 7. 2015 o 17.30 do známeho bratislavského kníhkupectva na Poštovej ulici v Bratislave, kde sa s ním budú môcť jeho fanúšikovia stretnúť osobne, získať jeho podpis ši sa s ním odfotografovať.

Zároveň český spevák predstaví bratislavským fanúšikom svoj nový album Anat život není. Okrem neho sa na autogramiáde objaví aj jeho verný kamrát a dvorný gitarista z kapely Jiří Kučerovský. Nový album Tomáša Klusa a jeho Cílovej skupiny Anat život není vyšiel len pred pár dňami a podľa českých kritikov je z niektorých pesničiek cítiť vplyv Jaromíra Nohavicu a Karla Kryla.

CD je v poradí piatym dielom známeho hudobníka. Pesničky majú protivojnový charakter a jeho názov súvisí so semitskou bohyňou vojny Anat. Vo svojej podstate zhŕňa isté obdobie, po ktorom sa Klus chystá na spomínanú ročnú pauzu.

„Veľmi sa teším na slovenských fanúšikov a keďže jediným slovenským koncertom na dlhú dobu bude ten septembrový v Košiciach, rozhodol som sa prísť aj do Bratislavy, aby som im aspoň predstavil náš nový album a stretol sa s nimi,“ povedal Klus.

V metropole východu sa uskutoční koncert dňa 19. 9. 2015 a práve tam Klus zaspieva aj pesničky z nového albumu. Po tomto vystúpení absolvuje už len jedno, predstaví sa na charitatívnej akcii v Prahe, čo bude nateraz definitívna bodka za jeho tvorivým sedem ročným obdobím, plným koncertov.

Prečítajte si tiež: Prehľad letných festivalov: Pozrite sa, čo sa chystá v Bratislave a jej okolí

Zdroj foto: ACCESS Production

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM