Alexandra Húsková Rôzne

Centrum Bratislavy rozžiarila najväčšia pohyblivá figurína na svete

Vo štvrtok 3. decembra mohli Bratislavčania v centre mesta stretnúť tajomnú vysvietenú postavu. Štvormetrová figurína sa pohybovala na vianočných trhoch, keď prešla od Hviezdoslavovho námestia na Hlavné námestie.

Ilustračný obrázok k článku Centrum Bratislavy rozžiarila najväčšia pohyblivá figurína na svete
Zdroj: Dnes24.sk

Vysvietený chodiaci obor sa volá Dundu a je najväčšou svietiacou pohyblivou figurínou na svete. Život do nej vnášajú piati bábkari, pričom každý jeden pohyb je výsledkom kolektívnych impulzov, ktoré vznikajú spontánne v danom momente a vytvárajú magické, neopakovateľné chvíle.

Čaro postavičiek Dundu priniesol do Bratislavy prevádzkovateľ verejného osvetlenia, spoločnosť Siemens v spolupráci s Magistrátom hlavného mesta SR Bratislavy.

„Rok 2015 vyhlásila Organizácia spojených národov za Medzinárodný rok svetla a svetelných technológií. Prostredníctvom Dundu sme chceli Bratislavčanom priniesť zážitok zo svetovej svetelnej show a pripomenúť tak význam svetla pre naše životy, pre našu budúcnosť a pre rozvoj spoločnosti,“ uviedol Richard Procik zo spoločnosti Siemens.

V piatok 4.decembra Dundu spoločne s klaunmi z občianskeho združenia Červený Nos Clowndoctors rozveselili deti hospitalizované v nemocnici na Kramároch.

Zdravotní klauni sa snažia pacientov formou humoru odpútať od strachu, napätia a od úzkosti spojenej nielen s liečbou, ale aj z neznámeho prostredia, kde im chýbajú ich najbližší.

Prečítajte si aj: Festival Biela noc nadchol tisíce ľudí. Pozrite si video s výberom tých najlepších okamihov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM