Rôzne Správy

Centrálny park Petržalky: Drobci sa v Detskom svete zahrajú už na jar

V blízkosti Chorvátskeho ramena sa črtá príjemný parčík s množstvom hracích prvkov. Ihrisko bude súčasťou centrálneho parku Petržalky. Pozrite sa, ako rastie.

Ilustračný obrázok k článku Centrálny park Petržalky: Drobci sa v Detskom svete zahrajú už na jar
18
Galéria
Zdroj: Petržalka City

Petržalka sa zahusťuje rýchlym tempom. Nové stavby rastú ako huby po daždi, no nie každý investor zameria svoje snahy aj na skrášlenie verejného priestoru v širšom okolí svojich stavieb. Petržalka City, a.s. je pozitívnym príkladom toho, ako vyjsť v ústrety aj obyvateľom zo širšieho okolia ich stavieb.

Detský svet pomaly dokončujú

Na území pozdĺž Chorvátskeho ramena, medzi Rusovskou cestou a Gessayovou ulicou, rastie nové ihrisko. Desiatky hracích prvkov, preliezačky, posedenia a novovysadené stromy – to všetko vyrastá zo zatiaľ rozbagrovaného terénu. Už teraz sa však dá odhadnúť, že ihrisko bude veľkým lákadlom pre rodiny s deťmi. Detský svet zaberie plochu 0,5 hektára. Ak pôjde všetko podľa plánu, drobci aj ich starší súrodenci by sa mohli v areáli pri ramene vyblázniť už v máji.

Investor Petržalka City, a.s. pri jeho príprave a realizácii spolupracoval aj s vedením mestskej časti. K spolupráci pozval aj občianske združenia Petržalský okrášľovací spolok, Združenie domových samospráv a ďalšie.

Miesto na šport aj kultúru

Spomínaný Detský svet by mal byť súčasťou centrálneho parku Petržalky, ktorý sa bude skladať z viacerých zón. Ako uvádza Petrzalcan.sk, postupne vznikne priestor na cvičenie pri vode aj areál, ktorý poskytne miesto kultúrnym podujatiam. Myslí sa aj na majiteľov psíkov, ktorí neprídu o zelené plochy určené na venčenie svojich miláčikov. Park by v týchto miestach mala skrášliť aj záhradná architektúra a umelecké diela.

V blízkosti bytového domu Petržalka City II. by mala v budúcnosti vyrásť aj lávka pre peších cez Chorvátske rameno.

Detský raj / Petržalka City
18
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM