Samospráva

Čaká vaše dieťa zápis do prvého ročníka v Dúbravke? Nepremeškajte tento termín

Zápis prvákov na základné školy v bratislavskej Dúbravke bude 6. a 7. februára. V piatok to bude možné od 15. do 18. hodiny a v sobotu od 8. do 12. h. Zápisy na školský rok 2015/2016 čakajú všetky deti, ktoré do konca augusta 2015 dovŕšia šesť rokov a aj tie, ktoré mali odložený nástup do školy.

Ilustračný obrázok k článku Čaká vaše dieťa zápis do prvého ročníka v Dúbravke? Nepremeškajte tento termín
Foto: Ľuba Lesná

Starosta Dúbravky Martin Zaťovič upozorňuje, že dieťa možno zapísať len na jednu školu a rodičia si tak musia vybrať. V tejto mestskej časti sú štyri ZŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti samosprávy a tri, ktoré patria iným zriaďovateľom – súkromná, špeciálna a britská.

Deti sa zapisujú v školskom obvode podľa trvalého pobytu. Ak rodičia vyberú inú školu musia to ohlásiť riaditeľovi školy, do ktorej dieťa podľa spádovej oblasti patrí. V nej musia zapísať aj dieťa, ktoré pôjde do školy v zahraničí.

Prečítajte si tiež: Máte doma budúceho prváčika? Zápisy pomaly štartujú. Toto by ste mali vedieť

„Zápis je povinný, porušenie zákonnej prihlasovacej povinnosti sa trestá ako priestupok a rodič môže dostať pokutu. Na zápis treba prihlásiť aj zdravotne postihnuté deti a zároveň priniesť úradný doklad o druhu postihnutia, aby sa včas prijalo ich vhodné zaškolenie,“ dodáva Zaťovič.

Treba tiež priniesť aj rodný list dieťaťa a občiansky preukaz jeho zákonného zástupcu. Rodič musí na zápise uvádzať údaje o sebe a dieťati i adresu zamestnávateľa. O prijatí rozhoduje riaditeľ a musí tak urobiť najneskôr do 31. mája.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM