Správy

Bývalá Vojenská nemocnica na bratislavskej Patrónke je na predaj

O areál bývalej Vojenskej nemocnice spolu s budovami na Patrónke má záujem slovenská antivírusová firma Eset

Ilustračný obrázok k článku Bývalá Vojenská nemocnica na bratislavskej Patrónke je na predaj
3
Galéria
Zdroj: archív TASR

Areál bývalej Vojenskej nemocnice spolu s budovami na bratislavskej Patrónke je na predaj. Nemocnica svätého Michala, ktorej patrí, vypísala v pondelok (5. 12.) tretie kolo súťaže. Do prvého sa nikto neprihlásil, druhé kolo zrušili, v treťom možno ponuky predkladať do 9. januára.

Nemocnica sa presťahovala

Z predaja chce nemocnica podľa svojho riaditeľa Mariana Križka získať čo najviac peňazí. „Preto sme vzhľadom na výšku ponúknutej ceny a fakt, že prišla len jedna ponuka, neuzavreli kúpno-predajnú zmluvu,“ vysvetlil zrušenie druhého kola súťaže. Znalec nehnuteľnosti ocenil na takmer 32,3 milióna eur.

O areál má záujem slovenská antivírusová firma Eset, chce tam vybudovať centrum informačných technológií. „Môžeme potvrdiť, že spoločnosť Eset sa zúčastnila verejnej súťaže o areál bývalej Vojenskej nemocnice, kde má záujem vybudovať špičkové výskumno-vývojové centrum v oblasti IT bezpečnosti,“ povedal jej PR manažér Branislav Ondrášik.

Po tom, čo sa Nemocnica svätého Michala vlani presťahovala do nových priestorov v centre mesta, sa už v pôvodnom areáli zdravotná starostlivosť neposkytuje. „Parkovacie plochy sú v dočasnom prenájme, aby sme do odpredaja areálu aspoň čiastočne znížili náklady potrebné na udržovanie a stráženie areálu,“ ozrejmil Križko.

Vojenská nemocnica Bratislava
3
Galéria
Zdroj: archív TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM