Samospráva

Burza nápadov občianskeho rozpočtu trvá ešte do konca mesiaca

Bratislavčania sa aj tento rok môžu zapojiť do rozhodovania, kam budú umiestnené finančné prostriedky mestského projektu Občiansky rozpočet.

Ilustračný obrázok k článku Burza nápadov občianskeho rozpočtu trvá ešte do konca mesiaca
Zdroj: Dnes24.sk

Pomocou ankety zverejnenej na stránke hlavného mesta si môžu záujemcovia vybrať oblasti, do ktorých by chceli financie vyčlenené z mestského rozpočtu investovať. Následne budú tieto nápady spracované a odborná komisia z nich vyberie konkrétne projekty, za ktoré budú môcť Bratislavčania hlasovať. Bratislava24.sk informovala hovorkyňa hlavného mesta Ivana Skokanová.

Rozhodujte tiež

„Aj tento rok sme sa rozhodli zapojiť Bratislavčanov do rozhodovania o tom, do ktorých konkrétnych projektov budú investované financie mesta v rámci Občianskeho rozpočtu 2017. Pevne verím, že sa do Burzy nápadov zapojí čo najviac Bratislavčanov a my vďaka tomu budeme realizovať mnohé projekty, ktoré Bratislavčania vnímajú ako veľmi potrebné,“ povedala námestníčka primátora Bratislavy Iveta Plšeková.

Záujemcovia môžu svoje nápady na zlepšenie služieb alebo verejného priestoru v Bratislave vyplniť do 31. októbra 2016. Anketa Burzy nápadov je zverejnená na webovej stránke hlavného mesta.

Obyvatelia môžu posielať podnety súvisiace s dopravou, životným prostredím, kultúrou, športom, sociálnou pomocou a sociálnymi službami nielen prostredníctvom formulára na webovej stránke mesta, ale rovnako aj prostredníctvom formulárov umiestnených v Kancelárii prvého kontaktu na Magistráte hl. mesta SR Bratislavy.

Z rozpočtu mesta

„Zozbierané nápady z Burzy nápadov budú spracované, odovzdané odborným garantom projektu a následne o nich budú občania hlasovať prostredníctvom internetu alebo osobne v kancelárii prvého kontaktu Magistrátu. Znamená to, že Bratislavčania majú možnosť priamo navrhovať, ako mesto rozdelí časť peňazí zo svojho rozpočtu,“ doplnila námestníčka Plšeková.

Cieľom princípu Občianskeho rozpočtu je presunúť časť rozhodovania o použití financií na obyvateľov. Ide o finančné prostriedky vyčlenené z rozpočtu mesta. Aj tento rok bola na realizáciu projektov vyčlenená suma 50-tisíc eur.

V minulom roku bola vyčlenená na realizáciu projektov v 2016 taká istá suma a realizujú sa z nej štyri projekty s najväčším počtom hlasov Bratislavčanov: rekonštrukcia mestských hradieb, čistenie budov od plagátov, letákov a grafitov v centre mesta, zriaďovanie bus pruhov a rozšírenie komunikácie, spevnenie okrajov a vybudovanie chodníka pre peších a cyklistov v smere na Kamzík.

Grafity - strašiak v uliciach
15
Galéria
Foto: Adriana Banásová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM