Maros Palesch Kultúra

BURIAL HEX (29.11.2011 U Očka)

V utorok 29.11.2011 o ôsmej hodine večer sa v bratislavskom klube U Očka uskutoční výnimočný koncert. Predstaví sa vám americký projekt Burial Hex podporený o pražské zoskupenie Stor a domácich ...Lesom. Večer zakončí svojim dídžejským setom Or.Lock.

Clay Ruby (aka Burial Hex)  sa čím ďalej tým viac vzďaľuje jasnej kategorizácii. Sakrálna kompozícia s hlukovými erupciami a chladný pulz minimalistického diska s trýznivým vokálom, aký počujete skôr v black metale, sa navzájom preplietajú s udivujúcou samozrejmosťou. Okrem toho sa stal ikonou witch housového mláďaťa a aktuálny album Book Of Delusion vychádza aj s remixami od Mater Suspiria Vision alebo Dream Boat. Rodák z Wisconsinu  pôvodne vzišiel z americkej noisovej scény a má spoločné  nahrávky s takými menami ako Zola Jesus alebo Kinit Her.

Claya Rubyho je však možné poznať aj z mnohých hosťovaní napr. v Sylvester Anfang, Jex Thoth, The Second Family Band alebo Journey To Ixtlan. Tiež je aktívny aj v remixovaní. (naposledy vydarené remixy Phallus Dei spolu s Bohren & Der Club Of Gore, Der Blutharsch a ďalšími) a spoluvlastní label Brave Mysteries.

Stor predstavuje akronym pre duo hudobných manipulátorov Guldura a Vermin, ktorí sa spoločne snažia o zvukové preniknutie mimo pravdivo bežnej reality. V ich tvorbe sa premietajú vplyvy od klasického industriálu cez hlukovú katarziu k dark ambientu až po black metal/dronnom načuchnuté  plochy prerušené noisovými erupciami.

…LESOM je projekt, ktorý má na svedomí slovenská odnož Hlukovej Sekce, menovite: Noise Mortanna, Drén a 900piesek. Čaká vás pravý a nefalšovaný zamatový harsh noise hraný s citom a sústredením, čo môže vyvolávať občasný, aj keď celkom povrchný, dojem ambientu. Pripravte sa na veľké množstvo šrotu a plechu, ale v hanbe neostanú ani tradičné nástroje ako fúkacia harmonika, zvonček, takmerklavír, alebo gitara.

Lepšiu bodku za takýmto večerom ako levanduľou prevoňanú diskotéku pre všetky víly a škriatkov od selektora s vyberaným vkusom OR.LOCK-a by ste hľadali len ťažko.

Zdroj + foto: Hluková sekce, Matus Mikula

burial hex
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM